Search
menu
Search

Heeft de Marina Alta te maken met een pyromaan na meerdere branden?

Heeft de Marina Alta te maken met een pyromaan na meerdere branden?
Beeld: via canva.com

Heeft de Marina Alta te maken met een pyromaan na meerdere branden?

De vijf branden die in minder dan 24 uur in de Marina Alta streek in de provincie Alicante zijn ontstaan, roepen veel vragen op. De theorie dat het om brandstichting gaat, wordt steeds sterker. Elke nieuwe brand is een zware opgave voor de brandweer, die het al moeilijk heeft door de aanhoudende droogte.

De branden in de Marina Alta zijn op woensdag in alle hevigheid voortgezet. De blusvliegtuigen zijn druk in de weer om twee nieuwe branden te bestrijden, waardoor het aantal branden in de regio in minder dan 24 uur op vijf komt. De ernstigste brand, die dinsdagavond rond 20.45 uur in Segaria is uitgebroken, is nog steeds niet onder controle.

In de stad Dénia zijn op woensdag twee branden uitgebroken. De eerste brand ontstond in de wijk Les Marines. De tweede brand ontstond in de wijk Benimaquia, in de buurt van de Montgó. Beide branden waren snel onder controle dankzij de snelle respons van de brandweer. Er is geen schade aangericht aan woningen of bedrijven.

In chronologische volgorde was de eerste brand de al genoemde brand in Segària, dinsdag om 20.46 uur. Woensdagochtend zijn er nog twee andere uitgebroken, in Alcalalí, die al is geblust, en tussen Teulada en Benitatxell. Deze laatste heeft evacuaties veroorzaakt.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?