Verboden in Málaga zonder kleren of seksueel getint over straat te gaan

Verboden in Málaga zonder kleren of seksueel getint over straat te gaan
Beeld: AI-beeld / redactie

Verboden in Málaga zonder kleren of seksueel getint over straat te gaan

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Vanaf donderdag gelden in Málaga nieuwe regels voor vrijgezellenfeesten. Deze regels zijn bedoeld om overlast te voorkomen. Zo is het verboden om zonder kleding of alleen in ondergoed op straat of in openbare ruimtes te zijn. Ook is het verboden om accessoires te dragen die de menselijke geslachtsdelen voorstellen, of om poppen of andere objecten van seksuele aard te gebruiken.

Het gemeentebestuur van Málaga heeft nieuwe regels voor vrijgezellenfeesten ingevoerd. Deze regels zijn bedoeld om overlast te voorkomen. De nieuwe regels zijn ingevoerd omdat er in de afgelopen jaren een toename is geweest van vrijgezellenfeesten waarbij deelnemers in ondergoed of met erotisch materiaal in openbare ruimtes waren. 

In het artikel 36.7 van de verordening van Málaga staat nu dat het verboden is om op straat of in openbare ruimtes te lopen of te verblijven zonder kleding of alleen in ondergoed, met kleding of accessoires die de menselijke geslachtsdelen voorstellen, of met poppen of andere objecten van seksuele aard. Dit is alleen toegestaan met een gemeentelijke vergunning voor specifieke plaatsen.

In artikel 38.3 van de verordening van Málaga wordt bepaald dat agenten van de autoriteit in eerste instantie de betrokkenen zullen informeren over het verbod op bepaalde gedragingen in openbare ruimtes. Als deze gedragingen worden voortgezet, kunnen agenten een klacht indienen. Ook kunnen agenten de betrokkenen eisen om het verbod te stoppen, ongeacht de eventuele sancties. De boete voor het overtreden van deze regels kan oplopen tot 750 euro.

Ga naar de inhoud