Search
menu
Search

Klopjacht politiemoordenaar in Teruel geëindigd met aanhouding verdachte

Oeps ... foto ontbreekt!

Klopjacht politiemoordenaar in Teruel geëindigd met aanhouding verdachte

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TERUEL – De politie wist in de nacht van donderdag op vrijdag de verdachte van de schietpartij waarbij twee Guardia Civil agenten en een derde persoon werden doodgeschoten aan te houden waarna de klopjacht beëindigd werd. Op donderdag schoot iemand de drie mannen dood toen deze zich voor een onderzoek bevonden bij een kleine boerderij gelegen tussen de gemeenten Albalate del Arzobispo en Andorra in de provincie Teruel. Na de dodelijke schietpartij nam de dader de wapens van de agenten mee en vluchtte hij in een groene pick-up truck.

Na de dodelijke schietpartij donderdagavond werd door de Guardia Civil een klopjacht geopend waarbij gezocht werd naar een man wiens identiteit niet bekend was gemaakt. Tientallen zwaarbewapende agenten zochten naar de dader en ook vanuit de lucht werden twee helikopters ingezet om de verdachte op te sporen en aan te houden. Uiteindelijk gebeurde dat vrijdagmorgen rond 3 uur tussen de gemeenten Cantavieja en Mirambel in de provincie Teruel in de deelstaat Aragón grenzende aan de provincie Castellón in de Comunidad Valenciana.

De Guardia Civil agenten Víctor Romero en Víctor Jesús Caballero bevonden zich samen met de burger José Luis Iranzo rond 19.00 uur nabij de kleine boerderij waar de dodelijke schietpartij plaatsvond. De agenten waren daar vanwege een onderzoek naar een andere schietpartij op 5 december waarbij diverse gewonden vielen. Er wordt in de gemeenten Albalate del Arzobispo en Andorra de laatste maanden veel in afgelegen woningen ingebroken en het onderzoek van de doodgeschoten agenten was onderdeel van een groter onderzoek naar de diefstallen. Het is nog niet bekend of de aangehouden verdachte ook de diefstallen heeft gepleegd.

Na een intensieve zoektocht van de Guardia Civil waarbij tientallen agenten betrokken waren, kon men in de nacht van donderdag op vrijdag de verdachte aanhouden op de A-226 weg tussen de gemeenten Cantavieja en Mirambel in de provincie Teruel. Volgens de krant Heraldo de Aragon gaat het om een buitenlandse man wiens nationaliteit niet bekend werd gemaakt. De man heeft solo gehandeld en buiten zijn eigen wapen werden de twee pistolen van de gedode Guardia Civil agenten in beslag genomen. Blijkbaar had de verdachte een ongeluk met zijn groene pick-up truck waarna hij te voet verder was gegaan en kon worden aangehouden.

UPDATE: De krant 20 Minutos meldt dat de verdachte een Serviër is die “El Ruso” wordt genoemd en wiens echte naam Norbert Feher is. Hij is een door de Italiaanse justitie gezchte crimineel.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?