Klopjacht politiemoordenaar in Teruel geëindigd met aanhouding verdachte

Europa Press
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TERUEL – De politie wist in de nacht van donderdag op vrijdag de verdachte van de schietpartij waarbij twee Guardia Civil agenten en een derde persoon werden doodgeschoten aan te houden waarna de klopjacht beëindigd werd. Op donderdag schoot iemand de drie mannen dood toen deze zich voor een onderzoek bevonden bij een kleine boerderij gelegen tussen de gemeenten Albalate del Arzobispo en Andorra in de provincie Teruel. Na de dodelijke schietpartij nam de dader de wapens van de agenten mee en vluchtte hij in een groene pick-up truck.

Na de dodelijke schietpartij donderdagavond werd door de Guardia Civil een klopjacht geopend waarbij gezocht werd naar een man wiens identiteit niet bekend was gemaakt. Tientallen zwaarbewapende agenten zochten naar de dader en ook vanuit de lucht werden twee helikopters ingezet om de verdachte op te sporen en aan te houden. Uiteindelijk gebeurde dat vrijdagmorgen rond 3 uur tussen de gemeenten Cantavieja en Mirambel in de provincie Teruel in de deelstaat Aragón grenzende aan de provincie Castellón in de Comunidad Valenciana.

De Guardia Civil agenten Víctor Romero en Víctor Jesús Caballero bevonden zich samen met de burger José Luis Iranzo rond 19.00 uur nabij de kleine boerderij waar de dodelijke schietpartij plaatsvond. De agenten waren daar vanwege een onderzoek naar een andere schietpartij op 5 december waarbij diverse gewonden vielen. Er wordt in de gemeenten Albalate del Arzobispo en Andorra de laatste maanden veel in afgelegen woningen ingebroken en het onderzoek van de doodgeschoten agenten was onderdeel van een groter onderzoek naar de diefstallen. Het is nog niet bekend of de aangehouden verdachte ook de diefstallen heeft gepleegd.

Na een intensieve zoektocht van de Guardia Civil waarbij tientallen agenten betrokken waren, kon men in de nacht van donderdag op vrijdag de verdachte aanhouden op de A-226 weg tussen de gemeenten Cantavieja en Mirambel in de provincie Teruel. Volgens de krant Heraldo de Aragon gaat het om een buitenlandse man wiens nationaliteit niet bekend werd gemaakt. De man heeft solo gehandeld en buiten zijn eigen wapen werden de twee pistolen van de gedode Guardia Civil agenten in beslag genomen. Blijkbaar had de verdachte een ongeluk met zijn groene pick-up truck waarna hij te voet verder was gegaan en kon worden aangehouden.

UPDATE: De krant 20 Minutos meldt dat de verdachte een Serviër is die “El Ruso” wordt genoemd en wiens echte naam Norbert Feher is. Hij is een door de Italiaanse justitie gezchte crimineel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.