Beste wijn ter wereld komt in 2020 uit Spanje

Beste wijn ter wereld komt in 2020 uit Spanje
Beeld: Marqués de Murrieta

Beste wijn ter wereld komt in 2020 uit Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – The Wine Spectator heeft de top 100 lijst 2020 voor wat betreft de wijnen bekend gemaakt en een Spaanse rode wijn heeft de eerste plaats weten te bereiken. De ‘vino tinto’ 2010 Marques de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Especial is gekozen tot de beste wijn ter wereld. De uit La Rioja komende wijn heeft echter wel een behoorlijk prijskaartje van 100 tot 120 euro per fles.

De afgelopen 32 jaar stelt The Wine Spectator een top 100 van beste wijnen samen en elk jaar staan er Spaanse wijnen in deze top 100. In 2019 was de eerste Spaanse notering van Bodegas Artevino op de 13e plaats te vinden maar in 2020 wordt de top 100 lijst aangevoerd door een Spaanse wijn , iets wat niet vaak voorkomt omdat bijna altijd een uit Frankrijk afkomstige wijn de lijst aanvoert.

De 2010 Marques de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Especial is het topmodel van de bodega Marques de Murrieta uit de bekende wijnstreek la Rioja. De Ygay Gran Reserva Especial wordt alleen gemaakt als de oogst van uitmuntende kwaliteit is. In dit geval gaat het om een wijn die gedurende 24 maanden gerijpt is in Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten van 225 liter en gebotteld werd in maart 2015.

De Ygay is een expressieve klassieke Rioja wijn van grote klasse. Rijp zwart fruit, cederhout, een vleugje kruiden, aardse tonen en prachtige tannines zoals deze website de wijn omschrijft. Deze prachtige en klassieke stijl Gran Reserva komt het beste tot zijn recht indien je de wijn 1 à 2 uur van tevoren in een karaf schenkt.

Koop de wijn in Nederland HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.