Search
menu
Search

Een op de drie Spaanse gezinnen koopt bij de 350 ALDI supermarkten

Een op de drie Spaanse gezinnen koopt bij de 350 ALDI supermarkten
Beeld: ALDI.es

Een op de drie Spaanse gezinnen koopt bij de 350 ALDI supermarkten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens een eigen persbericht koopt inmiddels een op de drie gezinnen in Spanje bij een van de meer dan 350 ALDI supermarkten in het land. ALDI is volgens gegevens van Kantar Worldpanel de supermarktketen met de hoogste procentuele groei in marktpenetratie in het afgelopen jaar en bereikte de keten 33,3% van de Spaanse huishoudens. Het aantal inwoners van Spanje dat een ALDI bezoekt is de afgelopen twee jaar met 8% gestegen.

ALDI is de supermarktketen met de hoogste procentuele groei in marktpenetratie in het afgelopen jaar met 9,5% groei ten opzichte van 2020. Concreet groeit de van oorsprong Duitse keten met 2,9% en bereikt nu al 33,3% penetratie van de markt. Dat betekent dat 1 op de 3 Spaanse huishoudens op ALDI vertrouwt voor hun reguliere aankoop, zo blijkt uit gegevens van Kantar Worldpanel.

De afgelopen twee jaar was ALDI ook de supermarktketen met de hoogste procentuele toename van het klantenverkeer per winkel met een groei van 8%, volgens interne gegevens van de ALDI. Bovendien heeft het bedrijf de aankoopfrequentie van zijn klanten het afgelopen jaar met 9,2% weten te verhogen.

Volgens gegevens van hetzelfde adviesbureau heeft ALDI op dit moment een marktaandeel van 1,4% wat minder is dan de Lidl met 6,8%, de Carrefour met 9,2% en de koning der supermarkten Mercadona met een marktaandeel van 24,8%. Er zijn ongeveer 6 miljoen Spaanse huishoudens die in de ALDI supermarkten kopen. 

De sleutel tot het succes van de ALDI ligt volgens de Duitse keten in een bedrijfsstrategie gebaseerd op kwaliteitsproducten tegen lage prijzen. Dat wordt bereikt door een assortiment van bijna 2.000 artikelen waarvan 86% eigen merken die verantwoordelijk zijn voor 89% van ALDI’s totaal verkoop in Spanje. Momenteel werkt ALDI met meer dan 400 nationale leveranciers die al 80% van het assortiment van de keten in Spanje vertegenwoordigen.

Op dit moment heeft de ALDI meer dan 350 winkels in heel Spanje en werken er inmiddels meer dan 6.000 werknemers. De ALDI heeft op dit moment in Spanje op dit moment een marktaandeel van 1,4% Met de manier van uitbreiding van het aantal ALDI-vestigingen zal het marktaandeel van de ALDI in Spanje ook gaan stijgen.

Ga naar de inhoud