Nederlandse Brabantia neemt Spaanse Lékué uit Barcelona over

Nederlandse Brabantia neemt Spaanse Lékué uit Barcelona over
Beeld: @LekueES /facebook (aangepast)

Nederlandse Brabantia neemt Spaanse Lékué uit Barcelona over

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – In de regionale krant van Eindhoven staat een interview met de Brabantia-topman Tijn van Elderen waarin hij verteld dat het van oorsprong Brabantse bedrijf een verkoper van leuke huishoudartikelen in Spanje heeft overgenomen. Het gaat om het alweer bijna 22 jaar geleden in Barcelona opgerichte bedrijf Lékué.

Het Nederlandse Brabantia was blijkbaar al een tijd op zoek naar bedrijven om in het buitenland over te nemen en volgens van Elderen is het Spaanse Lékué een geschikte kandidaat omdat het assortiment de Brabantia producten aanvult.

Het is niet bekend gemaakt hoeveel Brabantia heeft betaald voor Lékué maar wat wel bekend is, is dat beide bedrijven naast elkaar, dus met eigen merk, blijven functioneren. Brabantia heeft echter aangegeven nog meer bedrijven te willen overnemen. Lékué is de tweede grote overname van Brabantia.

Lékué werd in 1980 door José Llorente opgericht in Barcelona maar begon pas echt te groeien vanaf 2005 met zogenaamde ‘food enjoyment producten’, artikelen die eenvoudig, gezond en lekker koken makkelijker maken, aldus de topman van Brabantia. Lékué verkoopt haar artikelen inmiddels in meer dan 70 landen en wist in 2020 een omzet van ongeveer 18 miljoen euro te halen. Brabantia maakte een omzet van 143 miljoen euro in 2020. Lékué heeft circa 100 werknemers in dienst.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.