Franse Spoorwegmaatschappij begonnen met treinverbinding Parijs-Barcelona

Franse Spoorwegmaatschappij begonnen met treinverbinding Parijs-Barcelona
Beeld: 123rf

Franse Spoorwegmaatschappij begonnen met treinverbinding Parijs-Barcelona

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Franse spoorwegmaatschappij SNCF is op 11 december begonnen met een nieuwe dagelijkse treinverbinding tussen Parijs en Barcelona. SNCF begint met twee ritten met de TGV InOui per dag, één ‘s morgens en één ‘s middags met een derde verbinding per dag in de zomer van 2023 met prijzen vanaf 39 euro voor een traject van meer dan 1000 kilometer. De TGV InOui is de premium TGV-treindienst van SNCF.

Sinds 11 december 2022 is het Franse SNCF begonnen met de TGV InOui hogesnelheidstrein verbinding die twee keer per dag Parijs met Barcelona verbindt. Het is een initiatief van de Franse spoorwegmaatschappij want de samenwerking met de Spaanse RENFE stopt in december. De hogesnelheidstrein stopt bij 11 stations onderweg waaronder in Spanje Figueres, Girona en Barcelona-Sants en in Frankrijk Paris-Gare de Lyon, Valence TGV, Nimes-Centre, Montpellier-Saint Roch, Sète, Agde, Béziers, Narbonne, Perpignan en Perpignan-entrée/sortie LGV.

De eerste trein vertrekt in Parijs elke dag om 9.42 uur met aankomst om 16.15 uur in Barcelona terwijl de middagtrein om 14.56 uur vertrekt in Parijs en om 21.25 uur aankomst in Barcelona. Andersom vertrekt de eerste trein in Barcelona om 10.33 uur met aankomst in Parijs om 17.18 uur terwijl de middagtrein om 14.32 uur vertrekt in Barcelona en aankomt om 21.18 in Parijs. In de zomermaanden 2023 (datum nog onbekend) komt daar een trein bij met vertrek om 6.56 uur in Parijs en aankomst om 13.25 uur in Barcelona terwijl de Barcelona-trein om 16.10 uur vertrekt en om 23.05 uur aankomst in Parijs.

De verbinding tussen Parijs en Brussel of andere stations in België en Amsterdam of andere stations in Nederland kan gemaakt worden, maar voor de eerste rit ‘s morgens vroeg zal dat lastig zijn. Het beste is om vanaf Nederland of België de Thalys te nemen om voor de tweede rit van de dag die vertrekt om 14.56 uur in Parijs te zijn. Vanuit Amsterdam Central is dat mogelijk vanaf 6.15 uur en dan elk uur met aankomst 3 uur en 20 minuten later om 9.35 uur of elk uur daarna. Vanuit Brussel-Midi-Zuid vertrekt de Thalys om 6.43 uur, 7.13 uur, 7.43 uur, 8.13 uur etc. (elk half uur)met een rijtijd van 1 uur en 22 minuten. Meer informatie en prijzen kun je HIER zien op de website van Thalys.

Deze nieuwe route is al te koop vanaf 39 euro voor een rit in de tweede klasse en 49 euro in de eerste klasse met een Essential-tarief. Honden mogen ook meereizen voor 7 euro extra als deze in een bench (45x30x25cm) kunnen reizen of 20 euro voor een gemuilkorfde hond aan de lijn. Meer informatie is HIER in het Frans te lezen op de website van SNCF.

  • sncf 1
  • sncf 2
Ga naar de inhoud