Meteorologen voorspellen een warme en droge kerstmis en jaarwisseling in Spanje

Meteorologen voorspellen een warme en droge kerstmis en jaarwisseling in Spanje
Beeld: Canva

Meteorologen voorspellen een warme en droge kerstmis en jaarwisseling in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De meeste waterprofessionals, meteorologen en weerwebsites zijn het met elkaar eens. Deze feestdagen zullen naar alle waarschijnlijkheid warmer zijn dan normaal waarbij men zelfs denkt dat het warmer kan worden dan tijdens de feestdagen in 2021 toen er sprake was van een mini winterse hittegolf.

Misschien is het misschien nog iets te vroeg en kan het weer nog omslaan, maar de meeste meteorologen gaan ervan uit dat het einde van dit jaar warmer wordt afgesloten dan normaal. Zowel de Spaanse weerdienst AEMET als Meteored zeggen dat het koude en regenachtige weer dat ook voor veel overstromingen en sneeuwval heeft gezorgd tijdens de storm Efrain, de komende dagen het overgrote deel van het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden zal verlaten.

Daarvoor in de plaats komt droog en warm weer. Exacte minimum en maximum temperaturen willen de weerdiensten nog niet geven, maar die kunnen hoger uitvallen dan tijdens de feestdagen in 2021 toen het ook veel warmer was dan normaal.

Nochebuena (24 december), kerstmis (25 december) en San Esteban (26 december) zullen warm en droog zijn. Datzelfde geldt ook voor oudejaarsavond (31 december) en nieuwjaarsdag (1 januari) terwijl men nog niets durft te voorspellen voor de in Spanje ook belangrijke feestdag Driekoningen (6 januari). Slechts enkele plaatsen in Spanje zoals in Extremadura, Galicië en het noordwesten van Castilië en León kunnen te maken krijgen met enige regenval.

De populaire kust regio’s zoals Catalonië, Valencia regio, Murcia, Andalusië en de Balearen eilanden zullen het droog houden terwijl de temperaturen hoog zullen zijn voor de tijd van het jaar. Zoals gebruikelijk zal het op de Canarische Eilanden heerlijk warm en zonnig zijn al kan het ook lokaal even regenen, vooral rond de jaarwisselingen de dagen daarvoor.

Ga naar de inhoud