Paradores Spanje sluiten een uitstekend 2022 af met meer inkomsten en gasten

Paradores Spanje sluiten een uitstekend 2022 af met meer inkomsten en gasten
Beeld: Parador de Cuenca / @paradores / facebook

Paradores Spanje sluiten een uitstekend 2022 af met meer inkomsten en gasten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse staatshotels keten Paradores verwacht dit jaar (2022) met een winst van 310 miljoen euro af te sluiten. Het is de eerste keer dat de luxe hotelketen zo veel inkomsten hebben gehaald wat bovendien 17% meer is dan in het pre-covid jaar 2019. In 2021 was de omzet nog 225 miljoen euro terwijl dat in 2020 nog 128 miljoen euro was. De bezetting, omzet en winst zitten weer in de lift bij de Paradores die vooral tijdens de crisisjaren en het eerste coronajaar moeilijke tijden hebben gehad.

Paradores España voorspelt dat de inkomsten van het bedrijf voor het eerst in de geschiedenis de 300 miljoen euro zullen overschrijden om rond de 310 miljoen euro te eindigen. Dit cijfer betekent een stijging van 17% in vergelijking met de geregistreerde inkomsten in 2019, toen deze stegen tot 265 miljoen euro.

Door de grotere toestroom van zowel buitenlandse als nationale reizigers is het aantal bezette kamers in de Paradores met 5% gestegen vergeleken met 2019, een cijfer dat stijgt tot 88% vergeleken met 2021.

Paradores heeft niet alleen meer bezoekers gehad, maar er is ook een grotere wens om te genieten van de gastronomie in de hotels waardoor de inkomsten uit catering per bezette kamer met 11% zijn gestegen in vergelijking met 2019.

Informatie

Mocht je meer informatie willen over de 97 Paradores in Spanje en Portugal, kijk dan eens op de Nederlandse website Paradores Reizen waar omschrijvingen staan van alle Paradores en ook kant-en-klare autorondreizen te vinden zijn. Uiteraard kun je ook terecht op de Spaanse website paradores.es voor tekst en uitleg.

Ga naar de inhoud