Search
menu
Search

Nederlander schuldig bevonden van neersteken landgenoot na discussie in Torremolinos

Nederlander schuldig bevonden van neersteken landgenoot na discussie in Torremolinos
Beeld: via canva.com

Nederlander schuldig bevonden van neersteken landgenoot na discussie in Torremolinos

Een jury heeft een Nederlandse man schuldig bevonden aan doodslag nadat hij een andere Nederlandse man met een machete had neergestoken tijdens een gevecht in Torremolinos. Dit incident vond plaats na een confrontatie over zijn gedrag jegens enkele jonge vrouwen in een bar in de populaire badplaats aan de Costa del Sol in de provincie Málaga. De veroordeelde Nederlander stak een landgenoot neer na kritiek op zijn houding tegenover enkele meisjes.

Volgens gerechtelijke bronnen werd het vonnis afgelopen woensdag uitgesproken, na een overeenkomst tussen aanklagers en verdediging waarbij de dader toegaf de misdaad te hebben begaan. Alle partijen hebben een gevangenisstraf van tien jaar geëist.

De feiten deden zich voor in mei 2022, toen er een discussie ontstond in een bar. De Nederlandse dader richtte zich met ongepaste opmerkingen tot enkele meisjes, wat door het slachtoffer, ook een Nederlander, werd bekritiseerd. De aanklagers, die de familie van het slachtoffer vertegenwoordigen, ondersteunen deze versie.

Na de discussie ging de dader naar zijn auto en haalde een machete. Korte tijd later stond hij voor de deur van de bar, waar het slachtoffer zich bevond. Hij lokte het slachtoffer naar buiten, wat leidde tot een gevecht waarbij het slachtoffer meerdere verwondingen opliep en kort daarna in de bar overleed. De dader vluchtte, maar werd later gearresteerd.

Zowel de openbare aanklager als de particuliere aanklagers zijn overeengekomen de feiten te beschouwen als doodslag. Ze hebben tien jaar gevangenisstraf en een totale schadevergoeding van 400.000 euro geëist voor de weduwe en de drie kinderen van het overleden slachtoffer. De dader heeft al 96.020 euro van de totale schadevergoeding betaald, wat wordt beschouwd als een verzachtende omstandigheid.

Ga naar de inhoud