Zijn de bagagetarieven bij Ryanair opnieuw aangepast?

Oeps ... foto ontbreekt!

Zijn de bagagetarieven bij Ryanair opnieuw aangepast?

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens deze website zijn de tarieven voor het meenemen van 10 kilo ingecheckte bagage verhoogd van 8 euro naar tarieven tussen de 10 en 12 euro. Blijkbaar is deze tarievenverhoging nergens aangekondigd maar is deze wel op de website te vinden.

Op 1 november 2018 werd het kofferbeleid voor de tweede keer dat jaar gewijzigd bij Ryanair. Vanaf die datum vraagt de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij een vergoeding als de passagier geen prioriteit heeft bijgeboekt en dus de handbagage (check-in bagage) moet afgeven voor het binnengaan van het vliegtuig. Volgens deze website is echter verandering gekomen in de tarieven die men hanteert zonder dat dit is aangekondigd.

Met prioriteit

Op 1 november 2018 waren de tarieven voor het inchecken van een handbagage koffer van maximaal 10 kilo welke meegaat de cabine in tussen de 6 en 8 euro. Nu staat op de Nederlandse Ryanair website een bedrag tussen de 6 en 10 euro. We hebben het dan over instappen met prioriteit en 2 stuks handbagage (rolkoffer en handtas).

Zonder prioriteit

Begin november vorig jaar werd het met de wijziging van het kofferbeleid ook verplicht om voor de koffer te betalen als men geen prioriteit bij heeft geboekt. Zonder prioriteit mag de passagier een handtas meenemen de cabine in maar moet de handbagage koffer van maximaal 10 kilo afgegeven worden bij een bagageafgiftepunt en moet men voor de ingecheckte bagage tussen de 8 en 10 euro betalen. Op de Nederlandse website van Ryanair staat nu echter een andere prijs, tussen de 10 en 12 euro.

Andere koffers

De tarieven voor andere koffers, te weten 20 kilo ingecheckte bagage, zijn niet aangepast en Ryanair vraagt daar nog steeds 25 euro voor (als men op het vliegveld betaald is dat 40 euro). Het overbagagetarief is bij voorboeking niet van toepassing maar als blijkt op het vliegveld dat de koffer zwaarder is dan dient de passagier 11 euro per kilo bij te betalen, ook dat tarief is niet gewijzigd.

De vraag is dus of deze tarieven zijn aangepast en wanneer dit gebeurd is. Deze website meldt deze tarievenwijziging in het Engels op 14 januari maar de kans is groot dat dit zonder enige vooraankondiging reeds eerder werd gewijzigd.

Ga naar de inhoud