Zijn de bagagetarieven bij Ryanair opnieuw aangepast?

Zijn de bagagetarieven bij Ryanair opnieuw aangepast?
Beeld: Ryanair.com

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens deze website zijn de tarieven voor het meenemen van 10 kilo ingecheckte bagage verhoogd van 8 euro naar tarieven tussen de 10 en 12 euro. Blijkbaar is deze tarievenverhoging nergens aangekondigd maar is deze wel op de website te vinden.

Op 1 november 2018 werd het kofferbeleid voor de tweede keer dat jaar gewijzigd bij Ryanair. Vanaf die datum vraagt de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij een vergoeding als de passagier geen prioriteit heeft bijgeboekt en dus de handbagage (check-in bagage) moet afgeven voor het binnengaan van het vliegtuig. Volgens deze website is echter verandering gekomen in de tarieven die men hanteert zonder dat dit is aangekondigd.

Met prioriteit

Op 1 november 2018 waren de tarieven voor het inchecken van een handbagage koffer van maximaal 10 kilo welke meegaat de cabine in tussen de 6 en 8 euro. Nu staat op de Nederlandse Ryanair website een bedrag tussen de 6 en 10 euro. We hebben het dan over instappen met prioriteit en 2 stuks handbagage (rolkoffer en handtas).

Zonder prioriteit

Begin november vorig jaar werd het met de wijziging van het kofferbeleid ook verplicht om voor de koffer te betalen als men geen prioriteit bij heeft geboekt. Zonder prioriteit mag de passagier een handtas meenemen de cabine in maar moet de handbagage koffer van maximaal 10 kilo afgegeven worden bij een bagageafgiftepunt en moet men voor de ingecheckte bagage tussen de 8 en 10 euro betalen. Op de Nederlandse website van Ryanair staat nu echter een andere prijs, tussen de 10 en 12 euro.

Andere koffers

De tarieven voor andere koffers, te weten 20 kilo ingecheckte bagage, zijn niet aangepast en Ryanair vraagt daar nog steeds 25 euro voor (als men op het vliegveld betaald is dat 40 euro). Het overbagagetarief is bij voorboeking niet van toepassing maar als blijkt op het vliegveld dat de koffer zwaarder is dan dient de passagier 11 euro per kilo bij te betalen, ook dat tarief is niet gewijzigd.

De vraag is dus of deze tarieven zijn aangepast en wanneer dit gebeurd is. Deze website meldt deze tarievenwijziging in het Engels op 14 januari maar de kans is groot dat dit zonder enige vooraankondiging reeds eerder werd gewijzigd.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
29 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Vlieg altijd lekker goedkoop met Ryanair. Handbagage altijd ruim onder de 10 kilo en nog nooit problemen gehad.

Tarief voor handbagage is verhoogd naar 12 eur.
Online inchecken met handbagage kon niet meer 2 dagen voor vertrek. Moest 12 eur betalen EN 55 eur aan de balie. Daarover stond niets vermeld bij het inchecken. Stond in de algemene voorwaarden. Alle mensen voor ons moesten ook 55 EXTRA betalen!
Totaal: 67 eur voor een rugzak van 7 kilo

Dat het personeelsbeleid van Ryanair te wensen overlaat, wil ik best geloven. Dat de vliegtuigen weinig comfortabel zijn, weet ik uit ervaring maar dat is bij de rechtstreekse concurrenten niet anders. Waarom blijven dan toch zo veel mensen voor deze maatschappij kiezen ? Voor de lage prijzen natuurlijk ! Voor 50 euro (of minder) een retourvlucht tussen pakweg Alicante en Edinburgh, wat loop je dan te klagen ? Hun voorwaarden worden inderdaad regelmatig aangepast maar daarvan wordt je perfect op de hoogte gebracht. Bovendien, en dat vind ik toch heel belangrijk, heb ik met Ryanair nog NOOIT met vertraging gevlogen… Lees verder »

Wij moesten pas onverwacht en halsoverkop naar NL en konden voor weinig met Ryan Air vliegen. Beide 1 rugzakje als handbagage (in een grote plastic zak zodat de banden niet verstrikt konden raken) en hup erin en eruit en snel over. Niets aan de hand. Eigen eten mee, ook niets aan de hand. En naar Eindhoven. Daarvliegen ze dus wel nog gewoon naartoe. Ik zie geen probleem.

Ryanair is een ronduit slechte maatschappij! Mijn persoonlijke ervaring, en die van mijn vrienden, is dat er altijd wel iets is wat niet in orde is bij Ryanair, volop vertragingen, personeel dat staakt omdat zij zwaar onderbetaald worden! In Nederland hebben de bonden duidelijk weerwerk geboden aan de slechte arbeidsvoorwaarden die Ryanair er na houdt. Resultaat is dat Ryanair inmiddels niet meer vliegt van af Eindhoven! Ook hier in Spanje zijn er aan de lopende band stakingen van Ryanair personeel. Had wat klachten over Ryanair en heb een schrijven verzonden begin juni 2018, aan hun Costumer Service inzake een foutieve… Lees verder »

Voor mij zijn de regels van Ryanair zeer duidelijk en aanvaardbaar. De maatschappij met de minste vertragingen en de goedkoopste. Informeren is geen verplichting maar het maakt het reizen wel aangenamer en minder verrassend. Dus vliegen maar en minder zeuren is de boodschap.

Ikzelf heb een allergie waardoor ik mijn eigen eten meeneem. Doktersverklaring heeft Ryanair niet mee. Ryanair doet hier moeilijk over. Andere maatschappij nooit problemen. Ze doen net of ik het leuk vind dat ik een allergie heb.

Ik snap het niet : wat bedoel je met “Doktersverklaring heeft Ryanair niet mee.”
Wij nemen bij elke vlucht met Ryanair ons eigen eten mee . Daar kregen wij nooit een opmerking over .

Elk zijn gedacht en keuze natuurlijk. Maar zoals ik nooit naar een land op vakantie ga waar het regime van de overheid me niet bevalt, doe ik hetzelfde met luchtvaartmaatschappijen. De voorbije drie en een half jaar deed ik 54 vluchten tussen België en Spanje. Drie er van met Ryanair. Die bevielen me best. Maar … wat het beleid van Ryanair ondertussen uitspookt (of wat me nu pas duidelijk is) is verwerpelijk (t.o.v. cliënteel en personeel). Als je pakweg bij TUI boekt weet je waar je aan toe bent zonder elke keer de algemene voorwaarden te moeten lezen (en begrijpen).… Lees verder »

Ik boek steeds via het reisagentschap, meestal met Brussels Airlines ( veel beenruimte) of met Tui, nooit problemen gehad. Een kleine administratieve meerkost maar in geval van problemen door hun op te lossen. Zij weigeren zelfs te boeken via Ryan Air wegen voortdurende problemen. Wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten, niet klagen en zalf smeren.

Wat zijn jullie toch zeurpieten over het beleid van Ryanair. Degene die tevreden zijn, waaronder ik, lezen fatsoenlijk de voorwaarden. Als je dat doet en niet zo roekeloos vertrekt gaat ook bij Ryanair alles goedkomen.

Zo is het, helemaal niets mis mee. Wat een gezeur. Al 20x mee gevlogen of zoiets, nog nooit een probleem gehad.

Persoonlijk vind ik dat de rolkoffers enzomeer gewoon afgeschaft moeten worden en alle bagage gewoon mee moet in het ruim Uiteraard laten we de mensen hun laptops, handtassen, makeup, enz… meenemen in de cabine maar we beperken dit ook tot één enkel stuk per persoon. Dus alle rugzakken, en alle andere bagage in het ruim waardoor er veel vlugger en zoner gedrum kan in en uitgestapt worden en er niet telkens ‘spel-zonder-grenzen’ moet gespeeeld worden Want de ‘handbagage’ die steekt zelden of nooit boven je eigen hoofd, maar wel telkens enkele rijen voor of achter je zitplaats waardoor de menen… Lees verder »

Ik kan je enkel hier in bijtreden. Vlieg elke maand met Ryanair en echt per uitzondering met Transavia. Merendeel van de mensen hebben zelf dit beleid in voege laten komen. Het is idd elke x een spel zonder grenzen. Ik vlieg enkel met mijn handtas. Makkelijk en geen gezever. Als ik elke x zie hoe mensen bijna heel hun huisraad meesleuren pfffff en dan verschieten ze dat er vertragingen zijn. Tja ….. Soms ook verhitte conversaties omdat het personeel opmerkingen geeft over hun “handbagage”. Dan lees ik soms opmerkingen “personeel is niet vriendelijk” Pas u gewoon aan. Punt.

De vraag nu is dus:¿¿ Klanten lokken of klanten wegjagen ??

Als je de regeltjes goed kent of leest en je daaraan houdt is het vliegen met Ryanair geen probleem, bekend is toch nu onderhand de slechte behandeling van het personeel. Slechte betaling etc. Als je je daaraan ook niet stoort gewoon door blijven vliegen met deze club. Mijn voorkeur heeft het niet

Ik heb toch vaak het idee dat er een soort hype aan de gang is om steeds Ryanair zo negatief mogelijk af te schilderen in de media. Ik ben, net als in eerdere reactie, ook keurig op de hoogte gebracht over de gewijzigde tarieven en procedures mbt tot handbagage. In december heb ik nog gevlogen met mijn gezin 5 personen, 2 koffers in het ruim (1 kilo teveel werd kwijtgescholden!!), 3 x handbagagekoffer in de cabine en ook 5 x handtas/rugtasjes. Retour Sevilla-Eindhoven, priority. En dat alles voor nog geen 110 euro per persoon rond de feestdagen! Ik ben Ryanair… Lees verder »

Helemaal mee eens!!!! Vlieg al jaren met Ryanair, prima maatschappij!!!!
Je moet wel bedenken dat je niet voor een kwartje op de eerste rij kan zitten. Dus ik begrijp helemaal dat ze soms wat extra kosten berekenen maar dat doen al die maatschappijen kijk maar naar de KLM.

Ik vraag mij af waarom men nog steeds voor deze onbetrouwbare maatschappij kiest. Stakingen, prijswijzigingen etc. Uiteindelijke prijs wijkt niet veel af van gerenommeerde maatschappijen.

Ik ben vaak genoeg klant bij Ryanair geweest. Sinds het gedoe met persooneelsstakingen had ik mijn klantrelatie met Ryanair tijdelijk stil gelegd. Als ik geen rugtas gratis meer mee mag meenemen, dan denk ik dat ik maar blijf reizen met de andere prijsvechters die redelijke bagage regels er op na houden.

Laatste keer prioriteit geboekt inclusief handbagage koffer. Er werd totaal niet gelet op wat je meenam, de grootte en het gewicht. Er werden enorme rugzakken meegenomen die niet onder de stoel pasten en ook in het rek werden gepropt. Totaal geen controle, te weinig personeel denk ik. Dus eigenlijk gewoon voor niets betaald. Dit systeem werkt dus niet als er totaal geen controle is. Denk dat ze veel strakker en strenger moeten optreden

Ik ben in november /december 2018 nog met ryanair gevlogen alles stond door elkaar heen idd ik had ook prio geboekt ook een van ins reisgezelschap had een lettertje verkeerd op haar paspoort naam kon veranderd worden geen probleem kosten 160,00 de ticket zelf koste retour spanje malaga 80,00 niwuwe ticket dus stoel 2 keer verkocht ik ben hier ook zeker niet over te spreken.

Heb je zo veel voordeel door “prio” te boeken ? Nee toch ? Verloren kosten dus !
En wat een gejammer ! Eigen schuld, dikke bult is hier van toepassing .
Ten slotte : was je voorraad leestekens en hoofdletters uitgeput, of waren die ook te duur ?

Wij reizen enkele keren per jaar met Ryanair. Prima personeel, uitstekende prijzen. Nieuw bagagebeleid is fout van passagiers die overvol geladen zorgen dat er veel te weinig plaats is in bagagerekken. Gevolg is dat er opstoppingen in de gangen zijn van passagiers die hun bagage niet kwijt geraken. Daardoor vertragingen en extra kosten

Er wordt hier naar mijn mening ten onrechte negatief gereageerd. Er zijn inderdaad wijzigingen geweest per 1 november maar voor zover ik de afgelopen dagen in de praktijk heb kunnen ervaren (vlucht gehad met Ryanair van 12-15 januari) zit het heel anders in elkaar. Zelf begin september geboekt….door wijzigingen mocht je minder handbagage meenemen….als compensatie gaf Ryanair uit zichzelf per persoon GRATIS 10 kg ruimbagage. Hiervan keurig per mail op de hoogte gesteld. Daarnaast diverse keren voor vertrek per mail op de hoogte gesteld van alle regels t.a.v. het meenemen van hand-en ruimbagage zowel qua formaat als gewicht. Natuurlijk moet… Lees verder »

Alleen maar vliegen met betrouwbare maatschappijen dus. Deze sla ik om diverse redenen al jarenlang over.

Berend vliegt alleen maar met betrouwbare maatschappijen !!!! Ik vlieg en vloog aardig wat met Ryanair, Singapore Airlines, KLM, China Air, Lufthansa, Lot, Condor en ook nog met Eva Air, Air Mex enz. enz. Het is gewoon dat no nonsens Ryanair een van de beste is voor de Europese vluchten. En die is heel betrouwbaar en veilig. En hoe betrouwbaar die andere waren, daar kan ik een paperback over schrijven.

Beter geen roman schrijven Dick, je schrijfstijl is niet zo best.

Ramon, wat scheelt er aan de schrijfstijl van Dick ? Zou je je opmerking niet beter richten naar andere “romanschrijvers” op deze site ?

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.