Brandstofprijzen 11% hoger dan een jaar geleden in Spanje

Brandstofprijzen 11% hoger dan een jaar geleden in Spanje
Beeld: 123rf

Brandstofprijzen 11% hoger dan een jaar geleden in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De gemiddelde prijzen voor een liter benzine en diesel zijn in Spanje in twaalf maanden tijd 11% gestegen, aldus de gegeven van de Weekly Oil Bulletin van de Europese Unie. Het vullen van een 55 liter tank is tussen de 5.70 euro (diesel) en 7 euro (benzine) duurder geworden in 12 maanden tijd. 

Gemiddeld kost een liter benzine (gasolina) op dit moment 1,326 euro, een stijging van 0,45% ten opzichte van vorige week. In het geval van diesel (gasóleo) is de prijs met 0,38% gestegen naar 1,253 euro per liter.   

Met deze prijzen kost het vullen van een 55 liter tank benzine op dit moment 72,93 euro wat ongeveer 7 euro meer is begin 2019. Het vullen van een 55 liter tank diesel kost nu 68,91 euro wat ongeveer 5,70 euro meer is dan een jaar geleden.

Ondanks deze prijsverhogingen en dalingen is de brandstof in Spanje nog steeds goedkoper dan het gemiddelde in de EU en de eurozone. De gemiddelde literprijs voor Eurosuper 95 is in de EU 1,440 euro en in de eurozone 1,472 euro. De gemiddelde literprijs voor diesel in de EU is 1,380 euro en in de eurozone 1,377 euro.

SpanjeFrankrijkNederlandBelgië
Benzine 951,3261,548 1,714 1,414
Diesel1,253 1,490 1,437 1,490

Het lagere niveau van de definitieve brandstofprijzen in Spanje ten opzichte van de omringende landen is te wijten aan het feit dat Spanje ondanks btw-verhogingen, hogere belastingen en biodiesel heffingen in het algemeen nog steeds een lagere fiscale druk heeft dan het gemiddelde in de Europese Unie.

LET OP: Het gaat hier om gemiddelde prijzen in Spanje zoals vermeld in de Weekly Oil Bulletin (PDF). Bij het tankstation in Spanje zijn de prijzen meestal anders want dit hangt er helemaal vanaf waar men tankt, in welke regio, stad of op welk eiland (Canarische Eilanden zijn doorgaan veel goedkoper).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.