Search
menu
Search

78-jarige man in Valencia verzamelt 155.000 handtekeningen voor meer menselijke aandacht bij banken

78-jarige man in Valencia verzamelt 155.000 handtekeningen voor meer menselijke aandacht bij banken
Beeld: Change.org

78-jarige man in Valencia verzamelt 155.000 handtekeningen voor meer menselijke aandacht bij banken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Alles gaat tegenwoordig online via websites of smartphone apps en sommige met name oudere inwoners van Spanje kunnen daar niet mee overweg. Dat geldt ook voor de handelingen die men bij een bank moet doen. Een bank heeft liever geen klanten meer op kantoor en wil dat alles online verloopt maar de bijna 80-jarige Carlos uit Valencia zei ‘basta!’ en verzamelde meer dan 155.000 handtekeningen voor meer menselijke en persoonlijke aandacht bij de banken in Spanje.

Het is de 78-jarige Carlos San Juan De Laorden gelukt om in slechts vier weken tijd meer dan 155.000 handtekeningen  te verzamelen (stand op zondag 16 januari) via de website Change.org/SoyMayorNoIdiota ofwel ‘IkBenOudMaarGeenIdioot’. Carlos wil meer menselijke en persoonlijke aandacht bij zijn en eigenlijk alle banken. “Ik ben bijna 80 jaar oud en het maakt me heel verdrietig om te zien dat de banken oudere mensen zoals ik zijn vergeten”, aldus Carlos op Change.org.

De 78-jarige Carlos schrijft in zijn bericht ook “Ze stoppen niet met het sluiten van bankfilialen, sommige geldautomaten zijn ingewikkeld in het gebruik, andere gaan kapot en niemand lost jouw twijfels op want er zijn procedures die alleen online kunnen worden gedaan. En op de weinige plaatsen waar sprake is van persoonlijke service, zijn de openingstijden zeer beperkt en moet telefonisch om een ​​afspraak worden gevraagd, maar als je dan belt neemt niemand op. Uiteindelijk verwijzen ze je door naar een smartphone applicatie waarvan wij ouderen, nogmaals, niet weten hoe je deze moet gebruiken of de bank stuurt je naar een vestiging ver weg gelegen waar je misschien niet kunt komen”.

Carlos heeft zelf ervaring met de BBVA en La Caixa maar vraagt aan alle banken in Spanje om een eerlijke, menselijke en persoonlijke aandacht en service voor ouderen. De 78-jarige Carlos roept iedereen op om zijn petitie te ondertekenen want “Als je oud bent zoals ik, teken dan voor de rechten van onze generatie. En als je jonger bent, verplaats jezelf dan in onze schoenen en help ons met deze actie. Vergeet niet dat je op een dag ook mijn leeftijd zult hebben”.

Steun de actie van Carlos San Juan en onderteken zijn petitie door je digitale handtekening te plaatsen via Change.org/SoyMayorNoIdiota … er zijn op zondag meer dan 155.000 handtekeningen geplaatst en het doel van de 200.000 handtekeningen komt steeds dichter bij. De redactie (Remco Stoffer) heeft zijn handtekening alvast gezet … nu jij nog!

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?