De nieuwe aardbeien en turrón likeuren van Mercadona zijn een groot succes

De nieuwe aardbeien en turrón likeur van Mercadona zijn een groot succes
Beeld: Mercadona.es

De nieuwe aardbeien en turrón likeuren van Mercadona zijn een groot succes

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Zo af en toe brengt de Spaanse supermarktketen Mercadona vreemde maar meteen ook succesvolle producten op de markt. In dit geval gebeurde dat tijdens de kerstcampagne maar inmiddels worden er van deze twee nieuwe likeuren 4.000 flessen per dag verkocht in Spanje. Het gaat om de ‘crema’ met aardbeien en turrón smaak, een vreemde combinatie maar volgens kenners verfrissende en nieuwe smaken.

Je kunt ze koud of met ijsblokjes drinken, de ‘crema de fresa’ (aardbeien-likeur) of de ‘crema de turrón’ (turrón-likeur). Het gaat om een verfrissende alcoholhoudende (17%) drank die goed in de smaak lijkt te vallen want volgens een persbericht van Mercadona worden er dagelijks 4.000 flessen van deze nieuwe smaken verkocht.

Er werden al ‘cremas’ verkocht zoals de 5 euro kostende zwarte fles met ‘crema Irlandesa’ (Ierse-likeur), de 6 euro kostende witte fles met ‘crema de arroz’ (rijst-likeur) en de 6 euro kostende bruine fles ‘crema de chocolate’ (chocolade-likeur). Daar komen dus nu de 6 euro kostende roze fles met ‘crema de fresa’ (aardbeien-likeur) en de 5,50 euro kostende lichtbeige fles met ‘crema de turrón’ (turrón-likeur) bij.

De nieuwe smaak ‘crema de fresa’ wordt in Gélida (Barcelona) geproduceerd door Totaler Bardinet terwijl de ‘crema de turrón’ in Escúzar (Granada) geproduceerd wordt door Espadafor. Beide flessen worden onder de merknaam Royal Swan op de markt gebracht, net zoals de overige drie smaken.

Ga naar de inhoud