Search
menu
Search

Dit zijn de best gewaardeerde supermarkten in Spanje

Dit zijn de best gewaardeerde supermarkten in Spanje
Beeld: Canva

Dit zijn de best gewaardeerde supermarkten in Spanje

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de Spaanse vereniging van consumenten OCU is, ondanks de inflatie, de prijs bij de keuze van een supermarkt voor veel consumenten in Spanje niet altijd de belangrijkste keuze om naar een bepaalde supermarkt te gaan. Er wordt namelijk ook steeds meer gekeken naar de kwaliteit en variëteit van de producten en dan vooral de versproducten. Maar een van de belangrijkste redenen om voor een supermarkt te kiezen is nog steeds de nabijheid en bereikbaarheid. Volgens de OCU worden de regionale supermarkten van Esclat, Bonpreu, PlusFresc en de landelijk aanwezige Hipercor en de ALDI het beste gewaardeerd.

De Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) houdt regelmatig onderzoeken en dit keer is het de beurt aan de supermarkten in Spanje. Er werd aan 5415 OCU-leden gevraagd welke supermarkt de favoriet is en het beste gewaardeerd wordt. 11% van de deelnemers bezoekt graag en vaak de supermarkt tussen 14 en 16.30 uur terwijl 30% zegt dat bijna altijd vanaf 16.30 uur te doen. 

Zes van de tien deelnemers zegt in de auto naar de supermarkt te gaan terwijl 57% aangeeft een of twee keer per week naar een supermarkt te gaan. 20% zegt dat de prijs de keuze voor een supermarkt beïnvloed terwijl 34% aangeeft dat andere redenen zoals de bereikbaarheid en nabijheid, maar ook de kwaliteit en variëteit van producten belangrijke rollen spelen bij hun keuze voor een bepaalde supermarkt.

Bij de supermarkten zou men denken dat publiekslieveling Mercadona bovenaan de lijst staat want deze keten heeft namelijk het grootste marktaandeel in Spanje van 26%. Maar bij de best gewaardeerde supermarkten staat de Mercadona op de 24e plaats met een globale score van 72 punten. Wat ook opvalt, is dat onder de eerste vier plaatsen op de lijst er drie naar regionale Catalaanse supermarkten gaan.

De eerste plaatsen op de lijst van best gewaardeerde supermarkten zijn voor de Esclat met 83 punten, Costco, Bonpreu en PlusFresc met alledrie 82 punten, Hipercor met 80, El Corte Inglés met 78, ALDI, Hiper Usera, BonÀrea en Consum allevijf met 77 punten. De Alcampo, Supercor en Lidl hebben alledrie 76 punten en de Mercadona, Supersol en Carrefour Hipermercados hebben alledrie 72 punten. 

De minst gewaardeerde supermarkten zijn volgens de OCU-leden Condis, La Plaza de Día, Día Market en Día Maxi, La Despensa, Carrefour Market, Hiperdino, Sorli, Spar en Eroski City/Center.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?