Stormen Gerard en Fien zorgen voor sneeuw, wind, regen en lage temperaturen in Spanje

Stormen Gerard en Fien zorgen voor sneeuw, wind, regen en lage temperaturen in Spanje
Beeld: Verónica Lacasa / Heraldo de Aragón

Stormen Gerard en Fien zorgen voor sneeuw, wind, regen en lage temperaturen in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse weerdienst AEMET heeft rode, oranje en gele weeralarmen afgegeven in 40 procincies in Spanje voor sneeuwval, lage temperaturen, wind, wilde zee met hoge golven en regen. Deze weerfenomenen zijn het gevolg van twee stormen die elkaar opvolgen, Gerard en Fien. Deze stormen zullen de hele week voor overlast zorgen in Spanje.

Terwijl men op social media veel grapjes maakt over de naam van deze storm (Gerard) en de familieruzie die zich nu afspeelt tussen zangeres Shakira met haar nieuwe lied en haar ex Gerard Piqué, hebben de inwoners in het noorden van het land, vooral in Navarra en Huesca, te maken met hevige sneeuwval. Andere gebieden hebben te maken met regen, wind en lage temperaturen terwijl de kustgebieden hoge golven en een wilde zee registreren.

Al met al is de winter begonnen in Spanje waar alleen de Canarische Eilanden te maken hebben met heerlijk weer, wat normaal is deze tijd van het jaar op de Spaanse archipel in de Atlantische Oceaan. Op het Spaanse vasteland is het ook droog en zonnig langs de Middellandse Zeekust, zoals in Andalusië, Murcia, Valencia regio, Catalonië en de Balearen eilanden. 

AEMET heeft weeralarmen afgegeven voor regen, wind, wilde zee, hoge golven, sneeuw in de volgende 40 provincies: A Coruña, Lugo, Teruel, Zaragoza, Asturias, Cantabria, Baleares, Albacete, Cuenca, Guadalajara, Barcelona, Tarragona, Ourense, Madrid, Murcia, Guipúzcoa, Vizcaya, La Rioja, Alicante, Castellón, Valencia, Almería, Granada, Burgos, Ávila, León, Zamora, Soria, Valladolid, Segovia, Zamora en Palencia.

Ga naar de inhoud