skip to Main Content
Een vrouw van 64 jaar die de voogdij heeft verloren van haar dochter bevalt van een tweeling in Spanje

Een vrouw van 64 jaar die de voogdij heeft verloren van haar dochter bevalt van een tweeling in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALLADOLID – Een 64-jarige vrouw is deze woensdag in een ziekenhuis in Burgos bevallen van een gezonde tweeling. De vrouw heeft in de Verenigde Staten een behandeling ondergaan voor kunstmatige inseminatie waarna ze deze week door middel van een keizersnede kon bevallen van de tweeling, een jongen en een meisje. De inwoonster van Burgos is daarmee de oudste vrouw van Spanje geworden die niet een maar twee baby’s kreeg.

Het vreemde van het verhaal is dat de vrouw, met de initialen M.I.A, eerder in 2014 de voogdij over haar 6-jarige dochter verloor omdat ze in een noodsituatie zat en niet voor haar dochter kon en wilde zorgen. Ook dat kind was met kunstmatige inseminatie ter wereld gebracht omdat de vrouw toen ook al achter in de vijftig jaar (58) oud was.

Het is een uitzonderlijke situatie dat een pensioengerechtigde vrouw nog een kind kan krijgen. In dit geval zelfs twee kinderen, een jongen en meisje. In 2014 was de vrouw uit Burgos al de oudste vrouw voor het krijgen van een kind maar in 2016 werd ze voorbijgestreefd door een 62-jarige vrouw (nota bene een arts) uit Galicië die vorig jaar oktober van een dochter beviel.

De vrouw uit Burgos moest voor de vruchtbaarheidsbehandeling en kunstmatige inseminatie naar de Verenigde Staten reizen omdat het in Europa praktisch onmogelijk is om vanaf 55 jaar nog ergens een soortgelijke behandeling te krijgen. In Spanje is de leeftijd om door kunstmatige inseminatie zwanger te worden bij de Sociale ziekenzorg blijkbaar 40 jaar maar bij de private ziekenzorg 50 jaar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Volledig akkoord met jullie !
    Beslissen om een kind op de wereld te brengen vraagt om goed na te denken. Het gaat om een onschuldig wezentje waar je verantwoordelijk voor bent ( verzorging, opvoeding, liefde, geborgenheid en studies ). Hoe een arts dit heeft kunnen aanvaarden, zie haar voorgeschiedenis, is ondenkbaar, echt niet menselijk.
    Waarschijnlijk gaat het hier weer uitsluitend om geld.
    Bezin eer je begint !!!!!!! ( Geldt voor alles in het leven )

  2. schandalig, heeft deze vrouw al eens nagedacht over de toekomst van haard kinderen ?

  3. Wat een vreemd verhaal! Niet je 6 jarig kind kunnen verzorgen maar wel genoeg middelen om naar Amerika te vliegen voor kunstmatige inseminatie en dan wel 2 kinderen kunnen verzorgen??

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken