Een vrouw van 64 jaar die de voogdij heeft verloren van haar dochter bevalt van een tweeling in Spanje

Een vrouw van 64 jaar die de voogdij heeft verloren van haar dochter bevalt van een tweeling in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALLADOLID – Een 64-jarige vrouw is deze woensdag in een ziekenhuis in Burgos bevallen van een gezonde tweeling. De vrouw heeft in de Verenigde Staten een behandeling ondergaan voor kunstmatige inseminatie waarna ze deze week door middel van een keizersnede kon bevallen van de tweeling, een jongen en een meisje. De inwoonster van Burgos is daarmee de oudste vrouw van Spanje geworden die niet een maar twee baby’s kreeg.

Het vreemde van het verhaal is dat de vrouw, met de initialen M.I.A, eerder in 2014 de voogdij over haar 6-jarige dochter verloor omdat ze in een noodsituatie zat en niet voor haar dochter kon en wilde zorgen. Ook dat kind was met kunstmatige inseminatie ter wereld gebracht omdat de vrouw toen ook al achter in de vijftig jaar (58) oud was.

Het is een uitzonderlijke situatie dat een pensioengerechtigde vrouw nog een kind kan krijgen. In dit geval zelfs twee kinderen, een jongen en meisje. In 2014 was de vrouw uit Burgos al de oudste vrouw voor het krijgen van een kind maar in 2016 werd ze voorbijgestreefd door een 62-jarige vrouw (nota bene een arts) uit Galicië die vorig jaar oktober van een dochter beviel.

De vrouw uit Burgos moest voor de vruchtbaarheidsbehandeling en kunstmatige inseminatie naar de Verenigde Staten reizen omdat het in Europa praktisch onmogelijk is om vanaf 55 jaar nog ergens een soortgelijke behandeling te krijgen. In Spanje is de leeftijd om door kunstmatige inseminatie zwanger te worden bij de Sociale ziekenzorg blijkbaar 40 jaar maar bij de private ziekenzorg 50 jaar.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.