Een vrouw van 64 jaar die de voogdij heeft verloren van haar dochter bevalt van een tweeling in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALLADOLID – Een 64-jarige vrouw is deze woensdag in een ziekenhuis in Burgos bevallen van een gezonde tweeling. De vrouw heeft in de Verenigde Staten een behandeling ondergaan voor kunstmatige inseminatie waarna ze deze week door middel van een keizersnede kon bevallen van de tweeling, een jongen en een meisje. De inwoonster van Burgos is daarmee de oudste vrouw van Spanje geworden die niet een maar twee baby’s kreeg.

Het vreemde van het verhaal is dat de vrouw, met de initialen M.I.A, eerder in 2014 de voogdij over haar 6-jarige dochter verloor omdat ze in een noodsituatie zat en niet voor haar dochter kon en wilde zorgen. Ook dat kind was met kunstmatige inseminatie ter wereld gebracht omdat de vrouw toen ook al achter in de vijftig jaar (58) oud was.

Het is een uitzonderlijke situatie dat een pensioengerechtigde vrouw nog een kind kan krijgen. In dit geval zelfs twee kinderen, een jongen en meisje. In 2014 was de vrouw uit Burgos al de oudste vrouw voor het krijgen van een kind maar in 2016 werd ze voorbijgestreefd door een 62-jarige vrouw (nota bene een arts) uit Galicië die vorig jaar oktober van een dochter beviel.

De vrouw uit Burgos moest voor de vruchtbaarheidsbehandeling en kunstmatige inseminatie naar de Verenigde Staten reizen omdat het in Europa praktisch onmogelijk is om vanaf 55 jaar nog ergens een soortgelijke behandeling te krijgen. In Spanje is de leeftijd om door kunstmatige inseminatie zwanger te worden bij de Sociale ziekenzorg blijkbaar 40 jaar maar bij de private ziekenzorg 50 jaar.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.