Gemeente L’Alfàs del Pi is het niet eens met de officiële inwonersaantallen

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Volgens de laatste officiële telling van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) staan er in de gemeente L’Alfàs del Pi in totaal 18.394 personen ingeschreven in het bevolkingsregister. De gemeente is het echter niet eens met deze cijfers en zegt dat er volgens hen 21.964 “empradronados” zijn, een verschil van 3.570 inwoners dus.

Minder inwoners voor een gemeente houdt in dat er minder geld van de overheid komt in de vorm van subsidie. De gemeente L’Alfàs del Pi wil dat het INE haar cijfers herziet aangezien deze niet de realiteit aangeven. Daarnaast geeft de gemeente aan dat het hier niet om de financiële kwestie gaat maar meer om de erkenning van de inwoners. Feit is echter dat minder inwoners inhoudt dat er per persoon over een regeerperiode van 4 jaar zo’n 200 euro minder in de gemeentekas komt.

Buitenlanders

Meer dan de helft van deze inwoners zijn buitenlanders waaronder ook veel Nederlanders. Veel van hen schrijven zich niet in bij de gemeente omdat ze liever ingeschreven willen staan in de Nederlandse gemeente of omdat ze niet genoeg tijd in L’Alfàs del Pi wonen om ingeschreven te staan. Veel gemeenten waar buitenlanders wonen dringen aan dat men zich juist wel inschrijft want hoe meer inwoners ene gemeente heeft, hoe meer financiële middelen men heeft om te besteden aan de gemeente.

Een ander heikel punt voor de buitenlanders om zich in te schrijven is het feit dat Spanjaarden voor hun hele leven ergens staan ingeschreven, tenzij ze verhuizen, maar in het geval van buitenlanders moeten ze zich om de zoveel tijd opnieuw inschrijven. Daarnaast heeft het inschrijven of “empadron.ar” bij een Spaanse gemeente ook gevolgen zoals belastingen etc. (zie hier de folder van de gemeente, ook in het Nederlands)

Nederlanders

Volgens het INE staan er 18.394 personen ingeschreven bij de gemeente, 9.084 mannen en 9.310 vrouwen. Daarvan zijn er 9.854 persnen die de Spaanse nationaliteite hebben, 4.981 mannen en 4.873 vrouwen. 8.540 personen komen uit het buitenland waarvan 4.103 mannen en 4.437 vrouwen.

In de hele provincie Alicante wonen 11.633 Nederlanders (die ingeschreven staan) waarvan 6.005 mannen en 5.628 vrouwen maar daarvan hebben wij niet kunnen achterhalen hoeveel Nederlanders er precies ingeschreven staan in de gemeente van L’Alfàs del Pi.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
11 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.