skip to Main Content
Vernieuwde Costa del Sol plein in Torremolinos geopend
Diario Sur

Vernieuwde Costa del Sol plein in Torremolinos geopend

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Afgelopen week heeft men officieel het vernieuwde stadscentrum geopend in Torremolinos. Het gaat in dit geval om de vernieuwde Plaza Costa del Sol en een deel van de Avenida Palma de Mallorca in het oude centrum van de populaire kustplaats. Het geheel werd ontworpen door de architect Salvador Moreno Peralta en heeft zo’n 3 miljoen euro gekost.

Na iets meer dan 12 maanden van werkzaamheden was het afgelopen valentijnsdag 14 februari dan eindelijk zover en werd de vernieuwde Plaza Costa del Sol geopend. Wat het meest opvalt bij deze vergaande verbouwing of stadsvernieuwing zijn de pergola’s die voor schaduw zorgen en de vele moderne houten banken en beplanting.

Het plein dat al geruime tijd autovrij was geworden is nu na diverse jaren van gebrek aan financiële middelen dan toch eindelijk gemoderniseerd.

(Foto’s La Opinion de Málaga)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Voor mij één van de meest memorabele plaatsen in de wereld. Hier heb ik van het Spaanse leven goten en veel vrienden gemaakt. Op deze plek kwam alles samen.

 2. Net voor Valentijndag 14 februari 2019 heb ik daar nog gelopen. De hoveniers waren bezig vaste planten in de perkjes of geulen te planten. Het geheel oogt echt gezellig en ook heel fijn dat het autovrij is gemaakt. Ja het is een heel gezellig plein geworden.

   1. Engels, weet niet hoor, die zijn meestal vol met plakplaatje die benen toch?
    Deze zijn niet voorzien van welke kleur dan ook, zelfs niet van inkt.
    Opvallend dus…maar zeker niet de meest charmante foto nee hahahaha.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken