Nederlandse drugsdealers gearresteerd in Alfaz del Pi

Nederlandse drugsdealers gearresteerd in Alfaz del Pi
Beeld: 123rf

Nederlandse drugsdealers gearresteerd in Alfaz del Pi

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Bij een onderzoek naar een cannabis club in Alfaz del Pi heeft de politie een drugsnetwerk opgerold. Er werden vier Nederlanders aangehouden en er werd meer dan 100 kilo marihuana in beslag genomen. Een van de aangehouden Nederlanders wordt verdacht van drie moorden in Nederland.

De vier aangehouden Nederlanders in Alfaz del Pi worden verdacht van een drugsnetwerk waarbij op grote schaal in Spanje en andere landen marihuana verhandeld werd. Tijdens het onderzoek werd meer dan 100 kilo marihuana in verschillende zakken in beslag genomen en kon men een marihuana plantage met meer dan 550 planten in beslag nemen.

Een van de aangehouden Nederlanders wordt ervan verdacht dat hij in Nederland de opdracht heeft gegeven om drie personen te vermoorden. Het onderzoek naar deze Nederlander en drie andere mannen uit Nederland startte naar aanleiding van een onderzoek naar een Cannabis Club en de oorsprong van de aangeboden marihuana.

Naarmate het onderzoek vorderde kwam men meer te weten over de drugsgerelateerde bende van vier Nederlanders en werd ook de Nederlandse politie ingeschakeld. Vanuit Nederland kwam de informatie dat deze vier Nederlanders verbonden zijn met een gevaarlijke motorbende.

De politie kon de Nederlanders tussen de 44 en 56 jaar oud arresteren toen zij uit een woning kwamen. Daarna werden er twee woningen in Alfaz del Pi en twee woningen in Alicante onderzocht. Daarbij werden de meer dan 100 kilo marihuana, de wietplanten, wapens en 20.000 euro contant geld in beslag genomen.

Ga naar de inhoud