Nederlandse drugsdealers gearresteerd in Alfaz del Pi

Nederlandse drugsdealers gearresteerd in Alfaz del Pi
Beeld: 123rf

Nederlandse drugsdealers gearresteerd in Alfaz del Pi

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Bij een onderzoek naar een cannabis club in Alfaz del Pi heeft de politie een drugsnetwerk opgerold. Er werden vier Nederlanders aangehouden en er werd meer dan 100 kilo marihuana in beslag genomen. Een van de aangehouden Nederlanders wordt verdacht van drie moorden in Nederland.

De vier aangehouden Nederlanders in Alfaz del Pi worden verdacht van een drugsnetwerk waarbij op grote schaal in Spanje en andere landen marihuana verhandeld werd. Tijdens het onderzoek werd meer dan 100 kilo marihuana in verschillende zakken in beslag genomen en kon men een marihuana plantage met meer dan 550 planten in beslag nemen.

Een van de aangehouden Nederlanders wordt ervan verdacht dat hij in Nederland de opdracht heeft gegeven om drie personen te vermoorden. Het onderzoek naar deze Nederlander en drie andere mannen uit Nederland startte naar aanleiding van een onderzoek naar een Cannabis Club en de oorsprong van de aangeboden marihuana.

Naarmate het onderzoek vorderde kwam men meer te weten over de drugsgerelateerde bende van vier Nederlanders en werd ook de Nederlandse politie ingeschakeld. Vanuit Nederland kwam de informatie dat deze vier Nederlanders verbonden zijn met een gevaarlijke motorbende.

De politie kon de Nederlanders tussen de 44 en 56 jaar oud arresteren toen zij uit een woning kwamen. Daarna werden er twee woningen in Alfaz del Pi en twee woningen in Alicante onderzocht. Daarbij werden de meer dan 100 kilo marihuana, de wietplanten, wapens en 20.000 euro contant geld in beslag genomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.