Nederlandse drugsdealers gearresteerd in Alfaz del Pi

Nederlandse drugsdealers gearresteerd in Alfaz del Pi
Beeld: 123rf

ALICANTE – Bij een onderzoek naar een cannabis club in Alfaz del Pi heeft de politie een drugsnetwerk opgerold. Er werden vier Nederlanders aangehouden en er werd meer dan 100 kilo marihuana in beslag genomen. Een van de aangehouden Nederlanders wordt verdacht van drie moorden in Nederland.

De vier aangehouden Nederlanders in Alfaz del Pi worden verdacht van een drugsnetwerk waarbij op grote schaal in Spanje en andere landen marihuana verhandeld werd. Tijdens het onderzoek werd meer dan 100 kilo marihuana in verschillende zakken in beslag genomen en kon men een marihuana plantage met meer dan 550 planten in beslag nemen.

Een van de aangehouden Nederlanders wordt ervan verdacht dat hij in Nederland de opdracht heeft gegeven om drie personen te vermoorden. Het onderzoek naar deze Nederlander en drie andere mannen uit Nederland startte naar aanleiding van een onderzoek naar een Cannabis Club en de oorsprong van de aangeboden marihuana.

Naarmate het onderzoek vorderde kwam men meer te weten over de drugsgerelateerde bende van vier Nederlanders en werd ook de Nederlandse politie ingeschakeld. Vanuit Nederland kwam de informatie dat deze vier Nederlanders verbonden zijn met een gevaarlijke motorbende.

De politie kon de Nederlanders tussen de 44 en 56 jaar oud arresteren toen zij uit een woning kwamen. Daarna werden er twee woningen in Alfaz del Pi en twee woningen in Alicante onderzocht. Daarbij werden de meer dan 100 kilo marihuana, de wietplanten, wapens en 20.000 euro contant geld in beslag genomen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

7
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Juan74

Ach net of de Spanjaarden zelf geen wiet roken, gebruiken en verbouwen?
Beetje gezeur dat het weer over Nederlanders zou gaan, want deze rook shit is overal een probleem.
Hier in de regio zijn net 50 mensen opgepakt, Spaanse mensen! Verbouwen, dealen en geld wit wassen.

Wizza

Zijn het Nederlanders of wordt de identiteit weer verdoezeld zoals gewoonlijk?

Pierre

Nederlanders… Wie anders.. helaas hebben wij in Spanje de naam een van drugs vergeven land te zijn…. En wederom helaas zijn er de nodige keren landgenoten welke in Spanje betrapt worden met deze spullen en daarmee het imago van Nederland “hoog” houden

Pank

Vermoedelijk met dubbel paspoort

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.