Spanje heeft bijna 2,6 miljoen ambtenaren

Spanje heeft bijna 2,6 miljoen ambtenaren
Beeld: Archieffoto

Spanje heeft bijna 2,6 miljoen ambtenaren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de gegevens over het eerste half jaar van 2019 is het aantal ambtenaren ofwel personen dat in een openbare betrekking een deel van de overheidstaak verricht, in Spanje met 17.187 werknemers gegroeid. In totaal heeft Spanje nu bijna 2,6 miljoen “trabajadores públicos” werkzaam in verschillende overheidsinstellingen.

Het aantal overheidsmedewerkers is in het eerste halfjaar van 2019 gegroeid met 17.187 werknemers naar een totaal van 2.595.575 ambtenaren, het hoogste aantal sinds 2013.

Van dit totaal aantal ambtenaren werken er 513.954 voor de centrale overheidsinstellingen (Administración Pública Estatal), 1.499.304 ambtenaren voor de autonome deelstaten instellingen (Administración de las Comunidad Autónomas) en 538.317 ambtenaren voor lokale instellingen zoals de gemeenten (Administración Local).

Volgens de cijfers zijn 257.816 Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado waaronder 117.521 militairen (Fuerzas Armadas), 65.105 agenten van de Policía Nacional en 75.190 agenten van de Guardia Civil. Bij de verschillende afdelingen van justitie (Administración de Justicia) werken 19.115 personen.

Bij de verschillende autonome regionale instellingen is het aantal ambtenaren aanzienlijk gegroeid met 14.754 ambtenaren (terwijl dit bij de staatsinstellingen 869 personen was). Daarbij waren de grootste stijgers te merken bij het gezondheidspersoneel (Instituciones Sanitarias) met 16.916 werknemers meer terwijl dit er 6.258 minder waren bij de niet universele leerkrachten (Docencia No Universitaria).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.