Spanje is coronavirus vrij na ontslag uit ziekenhuis van twee patiënten

Spanje is coronavirus vrij na ontslag uit ziekenhuis van twee patiënten
Beeld: Europa Press

Spanje is coronavirus vrij na ontslag uit ziekenhuis van twee patiënten

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is officieel sinds zaterdag coronavirus vrij. Tot nu toe waren er twee bevestigde patiënten met het coronavirus, een Duitse toerist op het Canarische Eiland La Gomera en een Britse toerist op Mallorca. Beiden zijn uit het ziekenhuis ontslagen omdat zij geen tekenen meer vertonen van het coronavirus.

Weliswaar zijn er tientallen onderzoeken geweest naar personen in Madrid, Barcelona, Bizkaia, Vitoria, Alicante, Ciudad Real en Málaga, er waren slechts twee personen die het coronavirus hadden. In beide gevallen hebben deze mannen het virus niet opgelopen in Spanje maar op een andere plaats.

In het geval van de Duitse toerist op het eiland La Gomera kwam het coronavirus uit Duitsland waar hij in aanraking is geweest met een familielid die uit China was teruggekomen. De vrienden van deze Duitse man die ook naar La Gomera waren gekomen waren niet besmet.

In het geval van de Britse man ging het om de vader van een familie waarvan zijn vrouw en zijn twee dochters niet besmet waren maar hij wel. Zoals het onderzoek uitwijst is deze Brit besmet geraakt in een skistation in Frankrijk.

Beide mannen zijn na de verplichte periode in het ziekenhuis gezond verklaard en mochten op zaterdag de ziekenhuizen verlaten. De dag daarvoor mochten de ruim 20 Spanjaarden die vanuit China terug werden gehaald naar Spanje na een 14 daags verblijf in het ziekenhuis in Madrid, dit verlaten omdat ze gezond zijn en ook nooit besmet zijn geweest.

Ondertussen zijn er wereldwijd meer dan 1.500 doden door het Covid-19 (nieuwe naam) virus en zijn er meer dan 70.000 mensen besmet, het merendeel in China. Omdat men over het algemeen bang is voor dit virus, hebben zo’n 200 Chinese studenten in Spanje besloten zelf uit voorzorg in quarantaine te gaan om zo ervoor te zorgen dat zij niemand kunnen besmetten.

Ga naar de inhoud