Barcelona krijgt deze zomer vier rookvrije stranden

Barcelona krijgt deze zomer vier rookvrije stranden
Beeld: 123rf

Barcelona krijgt deze zomer vier rookvrije stranden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft aangekondigd dat vier stranden van de Catalaanse hoofdstad nog deze zomer rookvrij zullen zijn. Het gaat in feite om een proefperiode die plaatsvindt tussen 29 mei en 12 september waarna men beslist of deze stranden definitief rookvrij blijven of niet.

Barcelona ligt aan de Middellandse Zee en heeft 7 stadsstranden die elk een eigen karakter hebben. Vier van deze stranden zullen gedurende enkele maanden deze zomer echter rookvrij zijn, te weten Sant Miquel en el Somorrostro in Ciutat Vella en la Nova Icària en la Nova Mar Bella in Sant Martí.

Het gaat dus niet definitief om rookvrije stranden maar om een proefperiode die plaats zal vinden tussen 29 mei en 12 september, het hoogseizoen voor de stranden van Barcelona stad. 

Naast dat de stranden voor iedereen gezond en rookvrij moeten zijn, gaat het volgens de gemeente niet om boetes uitschrijven maar wel om een rechtsgeldige reden voor de agenten om iemand op de dragen de sigaret te doven.

Verder zullen de rookvrije stranden er ook voor zorgen dat er minder peuken in het zand worden gestopt wat inmiddels een groot probleem is geworden.

Er komen in Spanje steeds meer rookvrije stranden bij en de ‘playas sin humo’ lijken erg populair te zijn. In dit overzicht uit 2019 staan honderden rookvrije stranden maar dat aantal zal anno 2021 wel veranderd zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.