Schoolkinderen Málaga hebben weer de ‘Semana Blanca’ vakantie

Schoolkinderen Málaga hebben weer de ‘Semana Blanca’ vakantie
Beeld: Canva

Schoolkinderen Málaga hebben weer de ‘Semana Blanca’ vakantie

MÁLAGA – Je kunt het als een traditie zien maar dan wel officieel in het geval van de schoolkinderen in de autonome regio Andalusië, met name de provincie Málaga. Tussen maandag 28 februari en vrijdag 4 maart (in 2022) zijn de scholen in Málaga gesloten voor de ‘Semana Blanca’, een vakantieweek die altijd samenvalt met de ‘Día de Andalucía’ op 28 februari .

De Andalusische ‘Semana Blanca’ kan gezien worden als een week waarbij families op vakantie gaan , indien mogelijk. Veel families kiezen ervoor om te gaan skiën in bv. de Sierra Nevada of in de Spaanse Pyreneeën terwijl andere families ervoor kiezen om de zon op te zoeken op bv. de Canarische Eilanden of activiteiten te organiseren in de buurt van de woonplaats.

‘Semana Blanca’ staat letterlijk voor ‘Witte week’ en wordt niet overal in Andalusië gevierd maar wel in de provincie Málaga. Deze week kan gezien worden als extra vrije dagen om de vakantiedagen van de scholieren in de rest van Spanje te compenseren. 

Het gaat dus om een compensatie omdat het belangrijkste feest van Málaga (La Fería) plaatsvindt in de zomermaand augustus wanneer schoolkinderen al van de zomervakantie genieten. Daarom wordt die week gecompenseerd met de ‘Semana Blanca’ week die altijd samenvalt met de ‘Día de Andalucía’ op 28 februari, een historische dag voor Andalusië.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.