ACTION heeft een nieuwe en zevende winkel geopend in Spanje

ACTION heeft een nieuwe en zevende winkel geopend in Spanje
Beeld: ACTION / ingezonden

ACTION heeft een nieuwe en zevende winkel geopend in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Nederlandse keten ACTION heeft een nieuwe winkel in Spanje geopend. Deze winkel is voor het eerst niet gelegen in Catalonië waar al zes winkels te vinden zijn, en is ook niet geopend in de Valencia regio of Andalusië, maar werd geopend in de buurt van Madrid, in Alcalá de Henares. Het is de zevende ACTION winkel van Spanje en de eerste buiten Catalonië. De volgende winkel die geopend wordt is in Alcantarilla, Murcia.

Via een persbericht heeft het Nederlandse ACTION laten weten dat op donderdag 16 februari de eerste winkel buiten Catalonië is geopend. Deze winkel is gelegen in de Madrid regio, niet in de hoofdstad zelf, maar in Alcalá de Henares. Het is voor ACTION de eerste winkel buiten Catalonië waar nu zes winkels te vinden zijn, twee in de provincie Girona, drie in de provincie Barcelona en een in de provincie Tarragona.

De winkel in Alcalá de Henares, op 45 minuten rijden van het centrum van Madrid, is 1.000 vierkante meter groot en biedt werk aan 32 personen. De bewoners van Alcalá en iedereen in de regio van Madrid kunnen vanaf nu ook profijt hebben van de ‘ACTION formule’: 6.000 producten van hoge kwaliteit, verdeeld over 14 productcategorieën (van speelgoed en handwerk tot huishoudelijke producten, tuinieren, doe-het-zelf en voeding), tegen de meest betaalbare prijs. Meer dan 1.500 van de producten kosten minder dan 1 euro en de gemiddelde prijs van alle producten is minder dan 2 euro.

Één jaar ACTION in Spanje

Precies één jaar geleden op 17 februari 2022 werd de eerste ACTION winkel in Spanje geopend. Dat gebeurde in Girona. Daarna volgden drie andere winkels in Sabadell (3 maart 2022), L’Hospitalet de Llobregat (17 maart 2022) en Figueres (14 april 2022). Daarna werd het lange tijd stil maar kreeg de Spaanse ACTION website in september 2022 een nieuwe impuls en kwam er een ACTION-app in Spanje.

Uiteindelijk kwam er op 3 november 2022 een nieuwe ACTION winkel bij in Tarragona wat ook de vijfde ACTION winkel van Catalonië en Spanje werd. Op 16 februari 2023 werd de zesde ACTION winkel geopend in Alcalá de Henares wat de eerste winkel is buiten Catalonië. 

En waar komt de volgende winkel van ACTION? De redactie van SpanjeVandaag heeft de keten in Spanje om meer informatie gevraagd, maar op de kaart van winkels in Spanje is te zien dat de volgende ACTION geopend zal worden aan de Avenida del Principe nummer 69 in Alcantarilla in de Murcia regio. We wachten nog op de officiële bevestiging. We hebben ook opnieuw gevraagd om concreet de plannen te geven voor de opening van andere ACTION winkels in bijvoorbeeld de Valencia regio of Andalusië. Voorlopig hebben we daar nog geen antwoord op gekregen.

action kaart
Ga naar de inhoud