Search
menu
Search

Man rijdt onder invloed van drugs 118 km/uur op elektrische step bij Barcelona

Man rijdt onder invloed van drugs 118 km/uur op elektrische step bij Barcelona
Beeld: Canva

Man rijdt onder invloed van drugs 118 km/uur op elektrische step bij Barcelona

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – In het Catalaanse Cornellà nabij Barcelona trok de politie hoge ogen. Een man negeerde er een rood licht op zijn elektrische step. Na aanhouding bleek het voertuig gemodificeerd om extreme snelheden te halen. Bovendien testte de bestuurder positief voor zes verschillende drugs.

De feiten vonden plaats in de buurt Baix Llobregat, ter hoogte van de carretera Sant Joan Despí. De politie merkte op dat een man aan hoge snelheid een rood licht negeerde op zijn elektrische step. Bovendien circuleerde hij zonder de verplichte verlichting. De man haalde dankzij aanpassingen aan zijn step snelheden tot 118 kilometer per uur. Hij bleek ook in het bezit van 155 gram Hasjiesj en twee zakmessen. Zelf testte hij positief op THC, cocaïne, heroïne, benzodiazepines en amfetamine.

Volgens de politie van Cornellà werden in 2022 in totaal 1.762 sancties uitgeschreven voor gelijkaardige voertuigen. Het gaat om een stijging van 90% in vergelijking met 2021. Elektrische steppen moeten voldoen aan een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. De bestuurders mogen in Spanje bovendien niet op de stoep rijden en moeten dezelfde verkeersregels respecteren als alle andere voertuigen.

Voor 2024 moeten trouwens alle elektrische steps in Spanje voorzien zijn van een circulatie certificaat. Steps die ouder zijn en niet over zo een document beschikken, mogen nog maximaal tot 2027 op de openbare weg komen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?