skip to Main Content
Moordenares door rechter naar gevangenis gestuurd vanwege moord op Gabriel in Almería (2018)

Moordenares door rechter naar gevangenis gestuurd vanwege moord op Gabriel in Almería (2018)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Sinds afgelopen zondag is Ana Julia Quezada, de 43-jarige vrouw die als verdachte werd gezien van de dood van de achtjarige jongen Gabriel in Nijar, in handen van de politie en heeft men er alles aan gedaan om te achterhalen wat er gebeurt is. Inmiddels heeft de politie een emotionele persconferentie gegeven, heeft Ana Julia toegegeven dat ze Gabriel gedood heeft en heeft de rechter haar voor moord naar de gevangenis gestuurd in afwachting van haar rechtszaak.

Heel Spanje is bezig met de dood van kleine Gabriel en het is dan ook een wrede zaak waarbij de daadster koelbloedig gedurende 12 dagen zij aan zij van haar vriend, de vader van de gedode jongen, en zijn moeder meehielp met de zoektocht en interviews gaf. Volgens de rechter heeft Ana Julia een kwaadaardig crimineel plan opgezet en is er overweldigend bewijs tegen haar om aan te tonen dat er geen sprake is van doodslag (dood door ongeluk) maar moord met voorbedachte rade.

De Guardia Civil heeft inmiddels ook een persconferentie gegeven waarbij de agenten, zichtbaar geëmotioneerd, meer details hebben gegeven. Zo is inmiddels bekend dat vlak nadat Gabriel de woning van zijn Oma verliet, Ana Julia achter hem aanging en er, volgens haar, een discussie ontstond waarbij de jongen haar met een bijl bedreigde, iets wat door de politie wordt uitgesloten omdat het om een goed opgevoede jongen ging.

Nadat Ana Julia de bijl had afgepakt van Gabriel en er een worsteling ontstond, sloeg de vrouw de jongen met de bijl op zijn hoofd. Nadat Gabriel was gevallen heeft zij hem gewurgd, naar eigen zeggen omdat ze nerveus was geworden. Nadat Gabriel dood was heeft ze de kleding, behalve het ondergoed, verwijderd en heeft ze een kuil gegraven waar ze het lichaam van Gabriel in stopte. Later heeft ze dat lichaam nog verplaatst naar een put bij het kleine landhuis wat de familie van Gabriel heeft.

De politie begon Ana Julia te verdenken toen ze “bij toeval” tijdens een zoektocht het t-shirt vond van Gabriel. Volgens de politie heeft Ana Julia het shirt bewust op die plaats neergelegd om daar te vinden omdat dit in de buurt is van het huis van een ex-vriend van haar, iemand waar ze ruzie mee had en wellicht wilde laten opdraaien voor de dood van de jongen. Sinds dat moment echter verdenkt de politie haar maar besloot men af te wachten in de hoop dat ze Gabriel levend zouden kunnen vinden.

Gedurende een week werd Ana Julia meerdere keren ondervraagd maar had ze elke keer een excuus waardoor de verdenkingen alleen maar groter werden. Uiteindelijk wist de politie haar zo in het nauw te drijven dat ze fouten begon te maken terwijl ze door agenten geschaduwd werd. Op zondag werd uiteindelijk de grootste fout gemaakt nadat Ana Julia naar het kleine landhuis ging en de agenten op afstand zagen dat Gabriel (of in ieder geval een pakket) uit een put werd gehaald en in de achterbak van de auto werd gelegd. Niet veel later werd Ana Julia op straat gearresteerd en vond de Guardia Civil het lichaam van Gabriel gewikkeld in een deken in de achterbak.

De vraag blijft echter nog waarom Gabriel gedood of vermoord is. De versie van de vrouw dat Gabriel als eerste haar aanviel en zij uit zelfverdediging per abuis Gabriel doodde en daarna in paniek het lichaam begroef wordt niet geloofd door de politie. De politie denkt dat de dood van Gabriel te maken heeft met jaloezie van de vrouw wat betreft de relatie tussen zijn vader en de achtjarige jongen. Dankzij die goede band wilde haar vriend (de vader dus) niet met haar naar Columbia verhuizen.

Foto: Vozpopuli

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Levenslang opsluiten is voor deze vrouw niet genoeg. wat zij heeft gedaan kan je nooit goedpraten ,soms denk ik persoonlijk moest er een doodstraf zijn op zulke
  moorden zouden deze misdadigers 2 x nadenken vooraleer ze zulke bedrijven doen

 2. Echt dat mens heh….pfff geen woorden voor.
  Ik begrijp wel dat er nu weer discussie komt over wel of niet iemand de kans geven op vrijlating na een X aantal jaren. Dit monster mag toch echt nooit meer vrij komen.

  Naast de moord op deze jongen heeft ze nog veel meer op haar geweten.
  Geld en sieraden gestolen van vorige partners, die ze ook uitzocht omdat ze terminale kanker hadden.

  Het verhaal hoe haar eigen dochter om het leven is gekomen, rammelt ook aan alle kanten. Dit mens is puur en in en in slecht. Niets menselijks meer aan!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken