Portugal sluit grens met Spanje wat betreft toerisme en vrije tijd

Portugal sluit grens met Spanje wat betreft toerisme en vrije tijd
Beeld: Pixabay

Portugal sluit grens met Spanje wat betreft toerisme en vrije tijd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zowel Portugal als Spanje hebben een noodtoestand afgekondigd wat betreft het coronavirus en beide landen nemen hun eigen maatregelen. Terwijl men in Spanje de grenzen over de weg niet heeft gesloten heeft Portugal aangekondigd dat de grens met Spanje wel deels gesloten wordt.

De grens tussen Portugal en Spanje wordt voor al het toeristische en vrije tijd verkeer gesloten . Dat wil zeggen dat het niet meer is toegestaan om voor toeristische en vrije tijd doeleinden vanuit Spanje naar Portugal te reizen maar ook niet vanuit Portugal naar Spanje.

Voor het vrachtverkeer wordt de grens tussen beide landen niet gesloten. Ook het woon- en werkverkeer mag gebruik blijven maken van de grensovergang tussen Portugal en Spanje. 

De beslissing werd zondag door de Premier van Portugal António Costa bekend gemaakt nadat hij dit samen met de Spaanse premier Pedro Sánchez heeft afgesproken zodat beide landen een betere controle krijgen aan de grens. 

Een van de hoofddoelen is om het typische Semana Santa vakantieverkeer van Spanje naar Portugal te voorkomen. Rond deze tijd trekken veel Spanjaarden naar Portugal voor een vakantie.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het afsluiten van grenzen tussen landen geef effectief middel om besmettingen tegen te gaan. Desondanks zijn er binnen de EU toch landen die hun grenzen vanwege het coronavirus hebben gesloten. 

Spanje heeft de grens met Frankrijk, Portugal, Andorra en Gibraltar niet gesloten maar dat kan in de toekomst wellicht wel gebeuren. Op maandag hebben de Ministeries van Volksgezondheid van de EU landen een videoconferentie over o.a. het afsluiten van grenzen, iets dat niet zomaar mogelijk is in Schengen landen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.