Het is weer die tijd van het jaar: de spectaculaire kersenbloesem in de Valle del Jerte

Het is weer die tijd van het jaar: de spectaculaire kersenbloesem in de Valle del Jerte
Beeld: Pixabay

Het is weer die tijd van het jaar: de spectaculaire kersenbloesem in de Valle del Jerte

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁCERES – Het is de tijd van het jaar, de primavera ofwel lente waardoor de Valle del Jerte normaal gesproken door tienduizenden toeristen en dagjesmensen bezocht wordt vanwege de spectaculaire panoramische vergezichten over de valleien vol met kersenbloesem. Dit wordt ook wel de ‘Fiesta del Cerezo en Flor ’ genoemd waarbij meer dan anderhalf miljoen kersenbomen vol in bloei te bekijken zijn.

De Valle del Jerte is gelegen in de provincie Cáceres in de autonome regio Extremadura en rond de start van de lente is deze vallei gedurende enkele weken wit gekleurd door de bloesem van de meer dan anderhalf miljoen kersenbomen. 

Het is een spektakel om te zien en het is niet voor niets dat er in normale omstandigheden tienduizenden toeristen naar dit gebied komen om foto’s te maken en rond te rijden in de Valle del Jerte of om de stad Cáceres en de dorpen El Torno, Casas del Castañar en Cabrero te bezoeken.

Vanwege de corona-reisrestricties kunnen veel mensen dit jaar niet persoonlijk van het natuurspektakel gaan genieten en dus hebben we gezocht naar enkele video’s zodat dit in ieder geval wel virtueel kan gebeuren.

Hieronder staat een kaart met daarop de ideale auto route (50 km lang) om de Valle del Jerte en de dorpen Valdastillas, Piornal, Barrado, Cabrero, Casas del Castañar, El Torno en Rebollar te leren kennen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.