Oranje gekleurde butaangasflessen worden weer iets duurder in Spanje

Oranje gekleurde butaangasflessen worden weer iets duurder in Spanje
Beeld: Europa Press

Oranje gekleurde butaangasflessen worden weer iets duurder in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De butaangasflessen worden deze dinsdag na de laatste prijsverandering in januari 2021 duurder in Spanje. Gemiddeld stijgen de prijzen van een fles met 4,96% naar een kostprijs van 13,96 euro. Deze prijsstijging gaat in op dinsdag 16 maart, de derde dinsdag van de maand. Een butaangasfles van 12,5 kilo zal vanaf dinsdag 0,66 euro duurder zijn en dus 13,96 in plaats van 13,30 euro gaan kosten.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de (meestal oranje gekleurde) butaangasflessen (bombona domestica butano). 

Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn ongeveer acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 16 maart 0,66 euro meer (+4,96%) waarna de kostprijs komt te staan op 13,96 euro per ‘bombona de butano’. Dat is de hoogste prijs sinds januari 2019 toen de prijs nog 14,58 euro was.

De prijzen voor de ‘bombona de butano’ worden tweemaandelijks (bimensualmente) herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van mei 2021.

Ga naar de inhoud