Search
menu
Search

Algo de españa – deel 37: Jij bepaalt toch zeker zelf je leven?

Algo de españa – deel 37: Jij bepaalt toch zeker zelf je leven?
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de españa – deel 37: Jij bepaalt toch zeker zelf je leven?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Jij bepaalt wat je denkt, wat je zegt, wat je doet en wat je voelt. Geef een ander niet de schuld als jij boos wordt. Of als jouw dromen niet uitkomen. Je hebt altijd een keuze, want jij bepaalt zelf.

Ik geef een gratis masterclass over Emigreren naar Spanje. Gaan we WEL / NIET. Ik ontmoet daar veel mensen die zich aan het oriënteren zijn. Maar ik zie ook mensen die zich laten beïnvloeden door de mening van een ander. Hallo zeg ik dan, of beter natuurlijk HOLA, word eens wakker. Het is jouw leven en niet die van een ander.

Je hebt altijd een keuze

Er zijn van die mensen die geven altijd een ander de schuld. Maar als je eens echt naar de feiten gaat kijken, dan ben je zelf toch altijd schuldig. Want jij bepaalt wat je zegt en wat je doet. Je kunt ook gewoon niet reageren of niets doen. Blijf bij de feiten, schakel het gevoel uit. Ja dat is het eigenlijk, je emotie bepaalt, maar je emotie zegt iets over jou. Maar ook je emotie kun je beïnvloeden. Want je kunt weer kiezen wat doe ik hiermee? Maar dat is moeilijk, je emoties onder controle krijgen.

Pfff kan het wat minder

Zo dan, dit is diepgaand. Waar komt dit nou ineens vandaan. Ik werd vanmorgen wakker met deze teksten in mijn hoofd, nadat gisteravond de kinderen ruzie aan het maken waren. En dacht, dat moet ik opschrijven. Ik ben echt geen expert hoor, ik sta zelf regelmatig te blèren tegen mijn kinderen en dan zeg ik weer dingen, waarvan ik later denk, wanneer leer ik nou eens om mijn mond te houden, gewoon rustig en lief blijven. Dat zou zo leuk zijn. En dan ondertussen van die wijsheden blèrend.

En als je dan dood gaat

Heel vaak ga ik LIVE via www.facebook.com/supergoedspaansleren en vertel: Leef je droom, droom niet je leven. Ik ga echt uit mijn dak als mensen zeggen; ‘weet je wat, ik doe het gewoon. Ik ga mijn mooiste leven leven.’ Maakt mij niet uit wat je moet veranderen in je leven, dat kan locatie zijn of werk of wat dan ook. Maar maak een keuze. Jij bepaalt zelf hoe jouw leven er uit komt te zien. 

Leef je droom en niet andersom

En zorg dat je alles probeert in je leven. Misschien pakt het minder goed uit dan jij hoopt, maar dat maakt toch niet uit? Dan heb je weer iets geleerd. Zorg ervoor, dat als je op je sterfbed ligt, dat je denkt, zo dat heb ik eens mooi gedaan, dat was een mooi leven en daar heb ik zelf voor gezorgd.

En mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar mijn Masterclass over Emigreren naar Spanje. Registreer je even via deze link: https://app.enormail.eu/subscribe/e718b2f925b70b37317a5280354537dd Un beso Cintha

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?