Familie van 12 broers en zussen zijn samen 1074 jaar oud op Gran Canaria

Familie van 12 broers en zussen zijn samen 1074 jaar oud op Gran Canaria
Beeld: Villa de Moya / facebook

Familie van 12 broers en zussen zijn samen 1074 jaar oud op Gran Canaria

In dit artikel maken we kennis met de Hernández Pérez-familie, een verbazingwekkende groep van 12 broers en zussen die allemaal op hoge leeftijd nog in leven zijn. Met een gecombineerde leeftijd van maar liefst 1074 jaar, hebben ze een plaats in het Guinness World Records gekregen voor de hoogste gecombineerde leeftijd van broers en zussen. Deze opmerkelijke familie is afkomstig uit Villa de Moya op Gran Canaria en hun levens zijn een voorbeeld van de traditionele waarden van samenhorigheid, liefde en doorzettingsvermogen.

De 12 broers en zussen van de familie Hernández Pérez zijn Luis, Miguel, Gloria Hortensia, Francisco Manuel, Ángela, Modesto Pedro, Amada del Pino, Rosario Ofelia, Juan, María del Carmen, José Santiago en Alejandro. Hun leeftijden variëren van 78 tot 99 jaar oud.

Hoewel ze allemaal op verschillende tijdstippen zijn geboren, met de oudste in 1924 en de jongste in 1946, hebben deze broers en zussen altijd een onverbreekbare band gehad. Ze groeiden op in Lomo el Negro in San Fernando en deelden een jeugd vol gelach, liefde en onderlinge steun.

De Hernández Pérez-familie is een mooi voorbeeld van traditionele waarden zoals saamhorigheid, respect en toewijding aan de familie. Deze waarden zijn diepgeworteld in hun levens en hebben hen geholpen om een sterk familieverbond te vormen dat de tand des tijds heeft doorstaan. Ondanks hun hoge leeftijd, blijven de broers en zussen zich ontwikkelen en leren van elkaar. Ze delen hun wijsheid en levenservaring, waardoor ze elkaar inspireren en motiveren om een vervuld leven te leiden.

Het is een ongelooflijke prestatie dat de gecombineerde leeftijd van deze 12 broers en zussen maar liefst 1074 jaar bedraagt. Dit record werd officieel erkend door het Guinness World Records in augustus 2022, met de burgemeester, pastoor en een notaris als getuigen. Tijdens dat record was de familie samen 1058 jaar oud, maar dat is nu in 2024 inmiddels gestegen naar 1074 jaar.

De ratificatie van dit record was een emotioneel moment voor de familie. Ze konden terugkijken op hun jeugd in Villa de Moya en herinneringen ophalen aan de straten waar ze opgroeiden en de veranderingen die ze door de jaren heen hebben meegemaakt.

Dit record dient als inspiratie voor anderen om de waarde van familiale liefde en ondersteuning te erkennen. Het laat zien dat een sterk familieverbond mensen kan helpen om moeilijkheden te overwinnen en een lang en gelukkig leven te leiden.

  • familie 1
  • familie2
Ga naar de inhoud