Treinstaking Spanje zorgt voor 46 geannuleerde treinen (UPDATE)

Europa Press
Beeld: Europa Press

Treinstaking Spanje zorgt voor 46 geannuleerde treinen (UPDATE)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op woensdag 17 april hebben de vakbonden een staking aangekondigd waarbij het personeel van de spoorwegbeheerder Adif het werk zullen neerleggen. Dat heeft ervoor gezorgd dat Renfe voor woensdag 46 treinritten heeft geannuleerd. De staking komt ongelegen aangezien het deze week Semana Santa is, een van de drukste weken wat betreft het treinverkeer in Spanje.

UPDATE: De vakbonden en Adif hebben een overeenkomst bereikt waardoor de geplande staking op woensdag 17 april niet doorgaat, deze is dus afgelast. De staking die gepland staat voor woensdag 24 april gaat voorlopig nog wel door.

Op woensdag vindt op veel plaatsen de zogenaamde ‘operación salida’ plaats waarbij duizenden mensen op pad gaan richting hun vakantiebestemming. Op donderdag en vrijdag hebben de werkenden in veel autonome regio’s vakantie die samenvalt met Pasen het komende weekend.

Dat houdt normaal gesproken is dat er veel gebruik wordt gemaakt van de treinen richting o.a. de kustplaatsen langs de Middellandse Zee. Maar deze woensdag 17 april zullen de passagiers het met 46 treinen minder moeten doen omdat Renfe vanwege de staking bij Adif 19 AVE hogesnelheidstreinen en ‘Larga Distancia’ en 27 ‘Media Distancias’ treinen heeft geannuleerd.

Het gaat in het geval van de 46 geannuleerde treinen volgens Renfe slechts om 5% van alle treinen die op die dag rijden waarbij dus 95% van het treinverkeer gewoon door zal gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.