Search
menu
Search

Treinstaking Spanje zorgt voor 46 geannuleerde treinen (UPDATE)

Oeps ... foto ontbreekt!

Treinstaking Spanje zorgt voor 46 geannuleerde treinen (UPDATE)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op woensdag 17 april hebben de vakbonden een staking aangekondigd waarbij het personeel van de spoorwegbeheerder Adif het werk zullen neerleggen. Dat heeft ervoor gezorgd dat Renfe voor woensdag 46 treinritten heeft geannuleerd. De staking komt ongelegen aangezien het deze week Semana Santa is, een van de drukste weken wat betreft het treinverkeer in Spanje.

UPDATE: De vakbonden en Adif hebben een overeenkomst bereikt waardoor de geplande staking op woensdag 17 april niet doorgaat, deze is dus afgelast. De staking die gepland staat voor woensdag 24 april gaat voorlopig nog wel door.

Op woensdag vindt op veel plaatsen de zogenaamde ‘operación salida’ plaats waarbij duizenden mensen op pad gaan richting hun vakantiebestemming. Op donderdag en vrijdag hebben de werkenden in veel autonome regio’s vakantie die samenvalt met Pasen het komende weekend.

Dat houdt normaal gesproken is dat er veel gebruik wordt gemaakt van de treinen richting o.a. de kustplaatsen langs de Middellandse Zee. Maar deze woensdag 17 april zullen de passagiers het met 46 treinen minder moeten doen omdat Renfe vanwege de staking bij Adif 19 AVE hogesnelheidstreinen en ‘Larga Distancia’ en 27 ‘Media Distancias’ treinen heeft geannuleerd.

Het gaat in het geval van de 46 geannuleerde treinen volgens Renfe slechts om 5% van alle treinen die op die dag rijden waarbij dus 95% van het treinverkeer gewoon door zal gaan.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?