EURO 2021 voetbalwedstrijden worden niet in Bilbao maar in Sevilla gespeeld

EURO 2021 voetbalwedstrijden worden niet in Bilbao maar in Sevilla gespeeld
Beeld: UEFA

EURO 2021 voetbalwedstrijden worden niet in Bilbao maar in Sevilla gespeeld

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Eigenlijk gaat het om de EURO 2020 competitie maar vanwege de corona-pandemie werd deze een jaar uitgesteld en wordt het Europees voetbaltoernooi dit jaar tussen 11 juni en 11 juli 2021 gespeeld. Er worden 51 wedstrijden gespeeld waar 24 landen aan meedoen die plaatsvinden in 12 voetbalstadions in 12 landen, ook in Spanje.

De 16e editie van het Europees voetbaltoernooi wordt dus niet in 2020 maar in 2021 gespeeld omdat het coronavirus een toernooi in 2020 onmogelijk maakte. Er zijn 12 voetbalstadions in 12 verschillende landen waar 51 wedstrijden gespeeld gaan worden. De finale zal op 11 juli plaatsvinden in Londen. 

Het Spaanse elftal doet uiteraard ook mee en wordt zelfs gezien als een van de vijf favorieten (samen met Engeland, België, Frankrijk en Nederland) om het EK 2021 (EURO 2020) te winnen.

La Furia Roja zit in Poule E samen met Zweden, Polen en Slowakije. Nederland zit in Poule C samen met Oekraïne, Oostenrijk en Macedonië en België zit in Poule B samen met Denemarken, Finland en Rusland.

Spanje is samen met 11 andere landen, te weten Nederland, Schotland, Roemenië, Rusland, Italië, Ierland, Hongarije, Engeland, Duitsland, Denemarken en Azerbeidzjan, een gastland.

Oorspronkelijk zouden de wedstrijden in Bilbao (Baskenland) in het San Mamés stadion plaatsvinden maar omdat de regionale overheid geen publiek toelaat is dat stadion vervangen. 

De wedstrijden worden nu in Spanje in het La Cartuja stadion in Sevilla (Andalusië) gespeeld waar 25% publiek aanwezig mag zijn en indien de corona-cijfers dat toelaten mogelijk 35%.

Het Spaanse elftal zal ook in Sevilla de eerste drie wedstrijden spelen. Op 14 juni staat Spanje tegenover Zweden, op 19 juni tegenover Polen en op 23 juni tegenover Slowakije.

In La Cartuja in Sevilla zal op 27 juni ook een van de wedstrijden van de achtste finale tussen de winnaar van groep B en een van de derde partijen die de groepsfase passeren gespeeld worden.

Ga naar de inhoud