Negenjarige jongen uit tien meter diepe put gered in Galicië

Negenjarige jongen uit tien meter diepe put gered in Galicië
Beeld: Protección Civil Barbadá / facebook

Negenjarige jongen uit tien meter diepe put gered in Galicië

OURENSE – Reddingswerkers zijn er vrijdagmiddag in geslaagd om een negenjarige jongen die in een smalle waterput was gevallen te redden. De put bevindt zich op het terrein van een privéwoning in de provincie Ourense (Galicië) en ondanks dat deze afgedekt was met een deksel, viel de jongen er toch in. 

Vrijdagmiddag rond 12.30 uur kreeg Protección Civil via 112 een melding dat een 9-jarige jongen in een put was gevallen en dat deze er niet meer uit kon komen. Snel spoedden de reddingswerkers van de Civiele Bescherming zich naar de woning in de gemeente Barbadás in de provincie Ourense in Galicië. 

De jongen was aan het spelen en stond op de putdeksel toen deze het plotseling begaf en hij in de put viel. De jongen slaagde er echter in om zich in de circa tien meter diepe waterput op zo’n vijf meter diepte aan een een buis vast te grijpen en bleef daar hangen totdat de reddingsdiensten ter plekke waren.

Uiteindelijk slaagden leden van de civiele bescherming van Barbadás erin om de jongen met behulp van touwen uit de put te krijgen. De minderjarige jongen was gewond en bang maar in goede gezondheid. De put was ongeveer tien meter diep.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.