Negenjarige jongen uit tien meter diepe put gered in Galicië

Negenjarige jongen uit tien meter diepe put gered in Galicië
Beeld: Protección Civil Barbadá / facebook

Negenjarige jongen uit tien meter diepe put gered in Galicië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OURENSE – Reddingswerkers zijn er vrijdagmiddag in geslaagd om een negenjarige jongen die in een smalle waterput was gevallen te redden. De put bevindt zich op het terrein van een privéwoning in de provincie Ourense (Galicië) en ondanks dat deze afgedekt was met een deksel, viel de jongen er toch in. 

Vrijdagmiddag rond 12.30 uur kreeg Protección Civil via 112 een melding dat een 9-jarige jongen in een put was gevallen en dat deze er niet meer uit kon komen. Snel spoedden de reddingswerkers van de Civiele Bescherming zich naar de woning in de gemeente Barbadás in de provincie Ourense in Galicië. 

De jongen was aan het spelen en stond op de putdeksel toen deze het plotseling begaf en hij in de put viel. De jongen slaagde er echter in om zich in de circa tien meter diepe waterput op zo’n vijf meter diepte aan een een buis vast te grijpen en bleef daar hangen totdat de reddingsdiensten ter plekke waren.

Uiteindelijk slaagden leden van de civiele bescherming van Barbadás erin om de jongen met behulp van touwen uit de put te krijgen. De minderjarige jongen was gewond en bang maar in goede gezondheid. De put was ongeveer tien meter diep.

Ga naar de inhoud