Lidl opent ‘eindelijk’ een supermarkt in Benidorm

Lidl opent ‘eindelijk’ een supermarkt in Benidorm
Beeld: Lidl / web

Lidl opent ‘eindelijk’ een supermarkt in Benidorm

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Lidl breidt zich verder uit in de Valencia regio en opent over enkele maanden de eerste supermarkt in Benidorm. Hoewel het bedrijf al aanwezig was in verschillende gemeenten in de regio zoals Finestrat, La Nucía en l’Alfàs del Pi, ontbrak het nog aan een vestiging in de toeristische hoofdstad van de Costa Blanca. Deze leegte zal binnenkort worden opgevuld, omdat Lidl het project heeft ingediend voor de sloop van Dia en ‘El Corte Chino’, gelegen aan de Avenida Doctor Severo Ochoa nummer 4 in Rincón de Loix.

Lidl heeft op dit moment toestemming gekregen om de twee winkels op het huidige perceel (zie kaart onderaan) te slopen. Lidl heeft bevestigd dat het inderdaad de bedoeling is om hun aanwezigheid in het gebied uit te breiden door deze opties in Benidorm te ‘evalueren’. Daarom willen ze geen termijnen geven of details geven over de geplande investering voor de nieuwe supermarkt. De technische rapporten van de gemeente geven echter wel een periode van drie maanden aan om de sloop af te ronden.

Het Duitse merk blijft investeren in de Valencia regio en heeft in de afgelopen jaren verschillende nieuwe supermarkten geopend. De recentste is in Museros (Valencia), waarvan de opening gepland staat op 27 april. In de provincie Alicante heeft de hoofdstad recentelijk een nieuwe winkel geopend aan de Avenida de Novelda in de wijk Ciudad Jardín, op een perceel van 5.000 vierkante meter dat al eigendom is van het bedrijf. En er is nog meer nieuws, volgens de website Alicante Plaza is het bedrijf ook geïnteresseerd in het oude gebouw van El Corte Inglés aan de Avenida de Alfonso el Sabio in Alicante.

Lidl heeft op dit moment 650 supermarkten in Spanje en 11 logistieke centra waar in totaal 17.500 personen werken. In 2022 kwamen er in Spanje 22 nieuwe winkels bij waardoor er circa 800 banen gecreëerd werden.

Ga naar de inhoud