Buitenlandse toerist na aankomst luchthaven Málaga 23 dagen ontvoerd

Buitenlandse toerist na aankomst luchthaven Málaga 23 dagen ontvoert
Beeld: via canva.com

Buitenlandse toerist na aankomst luchthaven Málaga 23 dagen ontvoerd

De luchthaven van Málaga is een geliefde bestemming voor vele buitenlandse toeristen die de Costa del Sol bezoeken. Helaas heeft deze luchthaven ook te maken gehad met een schokkende ontvoering van een buitenlandse toerist die wekenlang duurde. Een onschuldige bezoeker uit het buitenland werd slachtoffer van een criminele bende die hem vasthield in ruil voor een losgeld van 500.000 euro in cryptovaluta. Dit incident heeft niet alleen de kwetsbaarheid van reizigers aan het licht gebracht, maar ook de toenemende dreiging van georganiseerde misdaad in de regio.

De slachtoffers in deze ontvoeringszaak waren een Zweedse toerist en zijn reisgenoot, maar hun onschuldige vakantie veranderde al snel in een nachtmerrie. Volgens de politie waren de twee vrienden vanuit Turkije naar Málaga gekomen om de provincie Málaga te verkennen. Bij aankomst op de luchthaven werd één van hen opgehaald door een derde persoon, vermoedelijk gestuurd door zijn vriend, om hem naar het hotel te brengen waar ze zouden verblijven.

Het was op dit punt dat de Zweedse toerist spoorloos verdween. De autoriteiten werden ingelicht door een familielid dat zich zorgen maakte omdat ze geen contact meer met hem hadden gehad sinds zijn landing in Málaga. Dagen later kregen de familieleden de eis van de ontvoerders te horen. Ze eisten een losgeld van 500.000 euro in cryptovaluta, anders zouden ze de gijzelaar niet vrijlaten. Dit leidde tot een intense en gecompliceerde onderzoeks- en reddingsoperatie.

De details van de ontvoering zijn even huiveringwekkend als tragisch. De Zweedse toerist werd voor 23 dagen vastgehouden door een criminele bende, onder de meest wrede omstandigheden. Volgens de politie werd het slachtoffer de hele tijd opgesloten in verschillende woningen, waarbij de ontvoerders elke vijf dagen van locatie wisselden. Hij werd vastgebonden met handboeien en moest een traceerbaar apparaat in een van zijn schoenen dragen, zodat de ontvoerders hem constant in de gaten konden houden.

De ontvoerders bleken deel uit te maken van een goed georganiseerde criminele bende, bestaande uit leden van Syrische en Libanese afkomst. Twee van hen werden gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering.

De precieze details van de onderhandelingen en bevrijding zijn niet bekendgemaakt om de veiligheid van het slachtoffer en de lopende onderzoeken niet in gevaar te brengen. Wat we wel weten, is dat de toerist na 23 dagen van pure angst en mishandeling uiteindelijk werd vrijgelaten.

Ga naar de inhoud