Chocolade met amandelen van Mercadona teruggeroepen vanwege “vreemd ingrediënt”

Chocolade met amandelen van Mercadona teruggeroepen vanwege "vreemd ingrediënt"
Beeld: via canva.com & Mercadona

Chocolade met amandelen van Mercadona teruggeroepen vanwege “vreemd ingrediënt”

De Spaanse Voedsel- en Voedingsautoriteit (Aesan) heeft een waarschuwing afgegeven over de aanwezigheid van een vreemd ingrediënt in een partij chocolade met amandelen die verkocht werd bij Mercadona. Consumenten wordt daarom geadviseerd om deze chocolade niet te consumeren als ze die thuis hebben. De betreffende lading is afkomstig uit Portugal.

De Aesan werd geïnformeerd door de bevoegde autoriteiten van de regio Valencia, via het Gecoördineerde Systeem voor Snelle Informatie-uitwisseling (SCIRI), over de aanwezigheid van een “cuerpo extraño” in een reep chocolade van het huismerk Hacendado met een uiterste consumptiedatum van 31/05/25. 

Het gaat om partij I23325M1 van de Chocolade Negro 72% con almendras (Zwarte chocolade 72% met amandelen) van het merk Hacendado, met een uiterste consumptiedatum in mei 2025.

Mercadona heeft de getroffen producten (Chocolade Negro 72%, merk Hacendado) uit alle verkooppunten in Spanje teruggehaald. De Aesan raadt consumenten die de getroffen batch thuis hebben aan deze niet te consumeren.

Ga naar de inhoud