skip to Main Content
De gerestaureerde Sant Antoni markthal zal 23 mei in Barcelona open gaan
Mercatsantantoni.cat

De gerestaureerde Sant Antoni markthal zal 23 mei in Barcelona open gaan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Mercat Sant Antoni op 23 mei open in Barcelona

Mercatsantantoni.cat

BARCELONA – Na bijna tien jaar verbouwingen, verbeteringen en het overwinnen van veel problemen zal de Mercat de Sant Antoni op 23 mei dit jaar eindelijk opengaan voor het winkelend publiek. Na een investering van ruim 80 miljoen euro kunnen vanaf 23 mei 235 winkels en stalletjes weer de luiken omhoog doen en beginnen met verkopen nadat het merendeel gedurende 9 jaar in een grote tent hun business hebben moeten doen.

De Mercat de Sant Antoni is de belangrijkste overdekte markthal van Barcelona en werd reeds op 24 september in 1882 geopend. Nadat de gemeente op 13 november 2007 de 125e verjaardag van de markt had gevierd werd deze in oktober 2009 gesloten waarna men met de restauratiewerkzaamheden begon. Gedurende negen jaar moesten de marktverkopers hun goederen verkopen in een grote tijdelijke markt gelegen in tenten op de Ronda de Sant Antoni.

Daar zal op 23 mei 2018 dan eindelijk een einde aan komen als de nieuwe, vernieuwde en verbeterde Mercat de Sant Antoni geopend wordt. Op een oppervlakte van meer dan 53.000 m2 zal plaats zijn voor 235 “marktkramen” of verkoopruimtes waarvan er 52 gericht zijn op de verkoop van verse producten (vlees, vis groente en fruit), 105 voor kleding en schoeisel en 78 voor boeken.

In totaal zullen er vijf verdiepingen zijn waarbij er vier onder de grond te vinden zijn en uitgegraven werden. Op de eerste kelderverdieping (om het zo maar te noemen) zal naast de overblijfselen van een Romeinse muur (iets wat ook voor een vertraging heeft gezorgd bij de werkzaamheden) een speciale ruimte zijn voor de wijkbewoners. Deze ruimte zal echter, net zoals de nieuw gym- en fitnesszaal, pas geopend worden in de herfst van dit jaar. Er is ook ruimte voor een supermarkt op een van de verdiepingen en daarnaast een grote ondergrondse parkeerruimte.

Bij een volgend bezoek aan de stad Barcelona is een bezoekje aan deze vernieuwde buurt-markthal (want dat moet het vooral zijn en blijven, en geen kermisattractie wat de Boqueria markthal aan de Ramblas wel geworden is) zeker de moeite waard, al is het maar vanwege de modernistische bouwstijl van de in Griekse kruis vorm gebouwde markthal.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. De Romeinse muur is een muur uit de Middeleeuwen. De Romeinen waren op dat moment al enige tijd vertrokken. 🙂

  2. Laat ik nou net op die dag voor het allereerst in mijn leven in Barcelona zijn! Als Barcelona-analfabeet daarom de vraag: wáár vind ik deze markt precies? Waar moet ik zijn?

  3. ja, inderdaad de markt is een pracht van renovatie en gelukkig is de markt geen museum geworden. De gerenoveerde markt geeft wel aanleiding tot een gentrification van de wijk met als gevolg dat wijk bars veranderen in trendy restaurants en dat de wooneenheden duurder worden of als toeristenverblijf worden verhuurd. En voor dit laatste pervers effect van de geniale renovatie heeft de stad Barcelona geen oplossing , het huisvestingsbeleid is namelijk beneden alle peil en wordt bijna volledig overgelaten aan de private marktmechanismen.
    een belgische buur van de markt

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by