Autonome regio Valencia gaat financiële hulp geven voor aanschaf fiets

Autonome regio Valencia gaat financiële hulp geven voor aanschaf fiets
Beeld: Turismo Valencia

Autonome regio Valencia gaat financiële hulp geven voor aanschaf fiets

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Vanaf 15 juni gaat de Generalitat Valenciana ofwel de autonome regioregering van regiopremier Ximo Puig aan alle (officiële?) inwoners van de regio een directe financiële hulp geven voor de aanschaf van fietsen, elektrische fietsen en elektrische stepjes. Met deze nieuwe maatregelen wil de autonome regio dat er meer mensen gebruik gaan maken van de fiets of step als alternatief vervoermiddel.

Gebleken is dat veel mensen in met name de grotere steden wat banger zijn geworden om van het openbaar vervoer gebruik te maken. Mensen stappen vanwege het coronavirus en vanwege het feit dat men in Spanje verplicht een mondkapje moet dragen liever niet meer in de bussen, metro, trams etc. om zich te verplaatsen in een stad.

Om de fiets als gezond en milieuvriendelijk alternatief te promoten bij de inwoners van de autonome regio maar ook om de economie bij met name de kleinere ondernemingen te stimuleren, gaat de Valenciaanse regioregering vanaf 15 juni een directe financiële hulp geven.

Als je een normale fiets koopt ontvang je 75 euro, als je een elektrische step aanschaft ontvang je 75 euro en als je een elektrische fiets koopt ontvang je 250 euro als hulp. Deze financiële hulp voor de inwoners van de autonome regio valt onder het plan ‘Plan de Fomento de Uso de la Bicicleta’ dat recent gepresenteerd werd. Met dat plan heeft de regioregering een bedrag van 500.000 euro vrijgemaakt voor de aanschaf van fietsen, elektrische fietsen en steps.

In het geval van de normale fietsen kun je maximaal 75 euro ontvangen en mogen de fietsen niet duurder zijn dan 500 euro. In het geval van de elektrische fietsen (of met trapondersteuning) mogen de fietsen niet duurder zijn dan 1.400 euro en ontvang je 250 euro. In het geval van de elektrische steps kun je 75 euro ontvangen maar mogen deze steps niet duurder zijn dan 450 euro. 

Er wordt ook een financiële hulp gegeven van 200 euro voor de zogenaamde kits om normale fietsen elektrisch te maken. Deze kits hebben een maximale verkoopprijs van 600 euro gekregen van de Generalitat. Deze financiële hulp voor de fietsen en steps kan aangevraagd worden bij het speciaal gecreëerde Oficina de la Bicicleta op de website van de autonome regio Generalitat Valenciana.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.