Spaanse avonturen in Fortuna/Murcia van Egbert en Barbara (1)

Spaanse avonturen in Fortuna/Murcia van Egbert en Barbara (1)
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Egbert en Barbara overwinteren elk jaar in Fortuna bij Murcia. Ze houden het thuisfront op de hoogte van hun reilen en zeilen met wekelijkse brieven, die wij elke zaterdag zullen publiceren. Zo kunt u meegenieten van hun belevenissen, van de grappige en minder grappige dagelijkse voorvallen, Spaanse wetenswaardigheden, kortom alles wat elke overwinteraar tijdens zijn of haar verblijf in Spanje kán meemaken. Deze eerste ‘brief’ in de reeks begint als zij na hun rondreis door Corsica en Sardinië met de ferry in Barcelona aankomen. Van daaruit rijden ze in één rechte lijn naar Fortuna.

11 oktober.

Lieve kinderen, familie en vrienden,

Zo, we zijn alweer een paar dagen in Fortuna. Het is net of we nooit zijn weggeweest. Alles is nog net als daarvoor, alleen het onkruid voelde zich vrij en onbevangen om breeduit te groeien. Er is dus werk aan de winkel.

Het weerzien met het huis was hartverwarmend. Geen narigheid, alles doet het, zelfs het elektrische hek schoof na een druk op de knop vanzelf open! Hoe bestaat het. Alleen het water was de eerste dag onwillig. Zonder enige aankondiging was dat door het waterleidingbedrijf afgesloten. Dat doen ze hier wel vaker zomaar plompverloren, zo ook nu weer. Normaal gesproken staat er altijd een grote fles reservewater klaar, maar nu hadden we nog geen druppel water reserve. Ik kon ik dus zelfs nog geen sperzieboontje op het gas zetten, zonder water is dat wat lastig. Tanden poetsen zat er niet in, en een kopje koffie lokte ons zeer, maar helaas, ook koffie kan niet als er geen water is. Nu staat er weer een vijf-literfles water in de aanslag, maar toen dit speelde waren we nog maar net hier.

Hondje Laika is op de lange bootreis behoorlijk van de rel geweest. Zelfs dusdanig dat we ons zorgen gingen maken, ze was ziek van ellende. Gedurende de hele bootreis heeft onze kleine Spaanse verschoppeling van negen uur ´s ochtends tot tien uur ´s avonds bibberend van angst in een rolletje op het dek gelegen. Het was afschuwelijke voor haar. Hoewel er een hondenuitlaatplek op de boot is, lukte het haar niet om plasje te doen. Dit heeft haar behoorlijk aangegrepen. Maar nu gaat het gelukkig beter, ze slaapt zichzelf wel beter, hopen wij.

WIST JE DAT … in onze rubriek SpanjeVerhalen er meer ingezonden verhalen te lezen zijn. KLIK HIER

Ook wij zijn wel toe aan een paar dagen rust, maar twee hevige plensbuien gisteren teisterden het land. Als golven kwam het water van de berg afrollen en liet diepe sporen in de aarde achter. Het klimaat verandert echt merkbaar. Gelukkig zitten we veilig achter een stevige muur, waar we heel blij mee zijn. Een buitje is oké, maar dit….  We weten zo langzamerhand hoe erg het in deze zuidelijke landen tekeer kan gaan. Was dit een “gota fria” die hier zo erg kan huishouden? Een gota fria is een stormachtige periode die zo één keer per jaar (of per twee jaar) in het najaar voorkomt met veel regen, héél veel regen, hagel en storm. Die akelige gota fria kan vreselijk tekeer gaan en in september vorig jaar was het hier in de omgeving helemaal flink raak. De hele streek stond onder water. Honderden auto´s dreven door de straten, bomen, alles wat niet vastgesjord was werd door het snelstromende water meegesleurd. Ook helaas een aantal, ik geloof zeven, doden.   

Gelukkig is ons dit leed bespaard gebleven, we merkten er in onze omgeving niets van, al is dit gebied wel tot rampgebied verklaard, wat betekent dat de verzekering alle schade dekt. Laten we dàt maar hopen inderdaad voor de vele gedupeerden.

Wordt vervolgd.

Lieve groetjes voor jullie, Egbert en Barbara

Spanje, een liefde – Verhalen over reizen en overwinteren in Spanje

Spanje, een liefde speelt zich grotendeels af in het provinciestadje Fortuna in Spanje bij Murcia. Dit boek neemt de lezer mee naar het hedendaagse Spanje en geeft een inkijkje in het overwinteren in zonnig Spanje, waarbij korte reisjes door Spanje en Portugal beschreven worden. De typische gewoontes en Spaanse gebruiken, de feesten, de cultuur, kortom het normale Spaanse leven komt uitgebreid aan bod en wordt op luchtige, meeslepende wijze beschreven. Auteur: Barbara van Wijk-Douwes.

Verzending binnen Nederland-België is gratis. Wilt u de verzendkosten besparen laat het dan bij een U bekend adres afleveren. Heeft u geen contactadres, mail dan naar barbaravanwijk@gmail.com.

KLIK HIER OM DIT BOEK AAN TE SCHAFFEN

Beeld: Barbara van Wijk
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.