Voor het eerst minder dan 200 uur zon in Málaga

Voor het eerst minder dan 200 uur zon in Málaga
Beeld: Pixabay

Voor het eerst minder dan 200 uur zon in Málaga

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Naast het coronavirus en de gevolgen van de noodtoestand heeft de stad Málaga ook te maken met minder zon. Dat wil zeggen dat de Spaanse weerdienst Aemet bij het meetstation dat staat bij het vliegveld van Málaga er tussen 15 maart en 23 april de minste zonuren werden geregistreerd sinds 1948.

In iets meer dan één maand tijd tussen 15 maart en 23 april werden er slechts 168,4 uur aan zon geregistreerd. Het is nog nooit officieel voorgekomen sinds 1948 (toen het weerstation actief werd) dat het aantal zonuren onder de 200 uur kwam.

Volgens de directeur van het lokale weerstation van de Aemet gaat het om een uitzonderlijke situatie want niet niet alleen was er minder zon, er was ook meer regen met 176 liter per m2 terwijl het gemiddelde normaal 62,4 liter per m2 is.

Maar over het algemeen heeft het hele Spaanse vasteland te maken gehad met minder zonuren tussen 15 maart en 23 april. In de maand april werden er in heel Spanje samen 160,4 zonuren gemeten terwijl het gemiddelde van de 1981-2010 periode 244,1 zonuren is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.