In Spanje slaapt men over het algemeen minder dan in Nederland en België

In Spanje slaapt men over het algemeen minder dan in Nederland en België
Beeld: Freepik

In Spanje slaapt men over het algemeen minder dan in Nederland en België

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de algemeen geldende gezondheidsnormen heeft een volwassen persoon tussen de 7 en 9 uur nodig om een goede gezondheid te houden. Maar uit de onderstaande kaart van Landgeist.com blijkt dat de uren slaap in Europa niet hoger komen dan 7 uur en 33 minuten. Op de kaart is ook te zien dat de inwoners van Spanje minder slapen dan de Nederlanders en Belgen maar meer dan de Italianen.

Gemiddeld slapen de inwoners van Europa volgens de kaart 7 uur wat dus net genoeg is als men kijkt naar de gezondheidsnormen met 7 tot 9 uur slaap. De inwoners van Spanje slapen gemiddeld 7 uur en 13 minuten wat meer is dan de Italianen die gemiddeld 7 uur en 9 minuten slapen.

Over het algemeen kan gesteld worden dat de inwoners van Finland en Nederland het meeste slapen met gemiddeld 7 uur en 37 minuten terwijl dat in België 7 uur en 31 minuten is. In Duitsland slaapt men gemiddeld 7 uur en 19 minuten en in Frankrijk 7 uur en 29 minuten.

Ook de inwoners van het Verenigd Koninkrijk komen aan hun benodigde slaap met gemiddeld 7 uur en 33 minuten, net zoals de Ieren met 7 uur en 30 minuten slaap.

Een goede nachtrust en genoeg geslapen uren zijn belangrijk voor de goede gezondheid. Te weinig slaap kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder geheugenproblemen, een verzwakt immuunsysteem, depressie, gewichtstoename, slechte besluitvorming en een verhoogde kans op ziekten zoals hoge bloeddruk, diabetes of een hartaanval.

Beeld: Landgeist.com
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.