In Spanje slaapt men over het algemeen minder dan in Nederland en België

In Spanje slaapt men over het algemeen minder dan in Nederland en België
Beeld: Freepik

In Spanje slaapt men over het algemeen minder dan in Nederland en België

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de algemeen geldende gezondheidsnormen heeft een volwassen persoon tussen de 7 en 9 uur nodig om een goede gezondheid te houden. Maar uit de onderstaande kaart van Landgeist.com blijkt dat de uren slaap in Europa niet hoger komen dan 7 uur en 33 minuten. Op de kaart is ook te zien dat de inwoners van Spanje minder slapen dan de Nederlanders en Belgen maar meer dan de Italianen.

Gemiddeld slapen de inwoners van Europa volgens de kaart 7 uur wat dus net genoeg is als men kijkt naar de gezondheidsnormen met 7 tot 9 uur slaap. De inwoners van Spanje slapen gemiddeld 7 uur en 13 minuten wat meer is dan de Italianen die gemiddeld 7 uur en 9 minuten slapen.

Over het algemeen kan gesteld worden dat de inwoners van Finland en Nederland het meeste slapen met gemiddeld 7 uur en 37 minuten terwijl dat in België 7 uur en 31 minuten is. In Duitsland slaapt men gemiddeld 7 uur en 19 minuten en in Frankrijk 7 uur en 29 minuten.

Ook de inwoners van het Verenigd Koninkrijk komen aan hun benodigde slaap met gemiddeld 7 uur en 33 minuten, net zoals de Ieren met 7 uur en 30 minuten slaap.

Een goede nachtrust en genoeg geslapen uren zijn belangrijk voor de goede gezondheid. Te weinig slaap kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder geheugenproblemen, een verzwakt immuunsysteem, depressie, gewichtstoename, slechte besluitvorming en een verhoogde kans op ziekten zoals hoge bloeddruk, diabetes of een hartaanval.

slapen
Beeld: Landgeist.com
Ga naar de inhoud