Stranden Benidorm tussen 7.30 en 22.30 uur geopend met percelen-systeem

Stranden Benidorm tussen 7.30 en 22.30 uur geopend met percelen-systeem
Beeld: Benidorm Beach Safety

Stranden Benidorm tussen 7.30 en 22.30 uur geopend met percelen-systeem

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Sinds maart heeft de gemeente Benidorm de Levante, Poniente en Mal Pas stranden weer onderverdeeld in percelen van 16 m2 als onderdeel van het Benidorm Beach Safety programma. Daarmee volgt de gemeente dezelfde corona-strategie als die van de zomer 2020 en moeten strandgangers in het hoogseizoen percelen reserveren.

De Levante, Poniente en Mal Pas stranden van de gemeente Benidorm zijn net zoals in de zomer van 2020 weer onderverdeeld in percelen om zo de social distance op het strand te handhaven. Het gaat om ‘parcelas’ van 16 m2 (4×4 meter) die via een smartphone app/website of een kiosk op de boulevard gereserveerd kunnen worden.

Het reserveringssysteem is op dit moment nog niet op actief gezet dus men kan nu nog zonder reservering naar de stranden. Maar wanneer het systeem wel op actief wordt gezet zullen alle strandgangers met een reservering naar de drie stranden moeten gaan, zoals te lezen is op de website van Benidorm Beach Safety. De stranden zullen de hele zomer geopend zijn van 7.30 uur tot 22.30 uur.

In de zomer- en herfstmaanden in 2020 heeft het Levante strand 1.610 percelen van 16 m2 gehad waardoor er tegelijkertijd 6.440 personen gebruik konden maken van de percelen op dat strand (als men uitgaat van 4 personen per perceel). Het Poniente strand had ruimte voor 5.661 personen en ook het Mal Pas strand had enkele tientallen percelen.

Volgens de gemeente werden er vorig jaar sinds het begin 167.012 percelen op het strand gereserveerd waarvan 121.757 via de website waardoor er 299.914 mensen gebruik hebben kunnen maken van het Playa de Levante. 73% van de reserveringen gebeurde online terwijl de rest van de reserveringen werden gedaan bij de loketten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.