Waar zijn de verdwenen meisjes Anna (1) en Olivia (6) en hun vader op Tenerife?

Waar zijn de verdwenen meisjes Anna (1) en Olivia (6) en hun vader op Tenerife?
Beeld: SOS Desaparecidos

Waar zijn de verdwenen meisjes Anna (1) en Olivia (6) en hun vader op Tenerife?

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De meisjes Anna en Olivia zijn alweer twee weken spoorloos verdwenen nadat de kinderen door hun vader zijn meegenomen. De politie is ook op zoek naar de vader die zijn dochters niet op tijd terug bracht naar zijn voormalige partner en moeder van de meisjes. De politie sluit op dit moment niets uit maar men denkt dat de vader of de vader én de 1 en 6 jarige meisjes naar Zuid Amerika zijn vertrokken.

Sinds 27 april is de politie op Tenerife op zoek naar de 37-jarige Tomás Antonio Gimeno Casañas die de 1-jarige Anna Gimeno Zimmerman en 6-jarige Olivia Gimeno Zimmerman mee heeft genomen en niet terug heeft gebracht naar hun moeder Beatriz Zzimmerman. Wat is er met de vader en meer nog met de meisjes gebeurd? Zijn ze ontvoerd, zijn ze meegenomen naar Zuid Amerika of ergens anders of is het ergste gebeurd.

De politie sluit geen enkel scenario uit en is onvermoeid op zoek naar bewijzen die zorgen voor de definitieve locatie van de jonge meisjes Anna en Olivia. In eerste instantie werd een boot van de vader van de meisjes onderzocht en werd er ook bloed gevonden wat later van een man bleek te zijn en dus niet van de meisjes.

Niet veel later werd een kinderstoel in zee gevonden maar ook dat leverde geen concreet bewijs op. Van de vader en meisjes ontbreekt elk spoor nadat in ieder geval de vader op videobeelden te zien is geweest. Tomás Gimeno is op deze beveiligingscamera beelden te zien terwijl hij koffers en zware tassen aan boord plaatst van zijn zes meter lange boot. De meisjes zijn nergens te zien.

Moeder Beatriz deed op 27 april aangifte bij de Guardia Civil omdat ze een telefoontje had gehad van haar ex partner en vader van de meisjes Tomás. In dat gesprek meldde de vader dat de moeder haar kinderen en hem nooit meer zou terugzien.

Diverse kranten schrijven dat de moeder van plan was om met de meisjes en haar partner naar België te verhuizen, waar haar huidige partner vandaan komt. Beatriz zelf zegt dat dit niet zo is en dat ze nooit haar kinderen van hun vader zou weghalen.

De moeder van de twee meisjes heeft in december 2020 al melding van bedreiging gedaan bij de Guardia Civil maar ze wou geen aangifte doen tegen haar voormalige partner en vader van haar dochters. De agenten besloten echter toch de zaak in de gaten te houden en in maart had het tweetal opnieuw contact, dit keer zonder bedreigingen.

Ondertussen hebben de huiszoekingen in de woning van de vader, de bananenplantage waar hij werkt, de auto en boot van Tomás verder niets opgeleverd en lijkt het alsof het drietal van de aardbodem is verdwenen. Ondertussen maakt men zich steeds meer zorgen over het lot van de kleine meisjes want meer dan 15 dagen verdwijning is erg lang.

Ga naar de inhoud