Circa honderd inwoners van El Campello eisen onmiddellijke sluiting vuilstortplaats

Circa honderd inwoners van El Campello eisen onmiddellijke sluiting vuilstortplaats
Beeld: Somos Alacantí / website

Circa honderd inwoners van El Campello eisen onmiddellijke sluiting vuilstortplaats

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Circa 100 inwoners van de gemeente El Campello aan de Costa Blanca hebben zaterdag gehoor gegeven aan de oproep om te demonstreren tegen de vuilstortplaats ‘Les Canyades’. Deze ‘vertedero’ zorgt al jaren voor veel stankoverlast en ondanks de honderden klachten van de inwoners wordt er niets aan het probleem gedaan.

De inwoners van El Campello hebben het na dertien jaar overlast helemaal gehad. De vuilstortplaats moet gesloten worden en verdwijnen zodat de inwoners weer een normaal leven kunnen hebben in El Campello. Tijdens de protestactie van iets meer dan twee uur werd een manifest voorgelezen, in het bijzijn van verschillende politici die voor het eerst hun steun betuigen aan de inwoners.

De bijeenkomst en protestactie op zaterdag werd bijeengeroepen door de Asociación de Afectados por el Vertedero Les Canyades. Volgens de presidente Nieves Rodriguez bevat de lucht die de inwoners van El Campello inademen uit tenminste 200 verschillende en schadelijke componenten als gevolg van de vuilstortplaats.

Er werd echter niet alleen gedemonstreerd tegen de vuilstortplaats maar ook tegen de politici die laks en respectloos omgaan met de inwoners van El Campello en die niets doen aan het probleem. Volgens de vereniging werden er miljoenen euro’s geïnvesteerd in de vuilstortplaats die niet aan de geldende regels voldoet.

Voor de getroffenen is er eigenlijk geen mogelijke oplossing vanwege de locatie van de vuilstortplaats, gelegen tussen twee ravijnen die dienst doen als windkanalen en ook nog eens op land dat als beschermd te boek staat.

Ga naar de inhoud