Circa honderd inwoners van El Campello eisen onmiddellijke sluiting vuilstortplaats

Circa honderd inwoners van El Campello eisen onmiddellijke sluiting vuilstortplaats
Beeld: Somos Alacantí / website

Circa honderd inwoners van El Campello eisen onmiddellijke sluiting vuilstortplaats

ALICANTE – Circa 100 inwoners van de gemeente El Campello aan de Costa Blanca hebben zaterdag gehoor gegeven aan de oproep om te demonstreren tegen de vuilstortplaats ‘Les Canyades’. Deze ‘vertedero’ zorgt al jaren voor veel stankoverlast en ondanks de honderden klachten van de inwoners wordt er niets aan het probleem gedaan.

De inwoners van El Campello hebben het na dertien jaar overlast helemaal gehad. De vuilstortplaats moet gesloten worden en verdwijnen zodat de inwoners weer een normaal leven kunnen hebben in El Campello. Tijdens de protestactie van iets meer dan twee uur werd een manifest voorgelezen, in het bijzijn van verschillende politici die voor het eerst hun steun betuigen aan de inwoners.

De bijeenkomst en protestactie op zaterdag werd bijeengeroepen door de Asociación de Afectados por el Vertedero Les Canyades. Volgens de presidente Nieves Rodriguez bevat de lucht die de inwoners van El Campello inademen uit tenminste 200 verschillende en schadelijke componenten als gevolg van de vuilstortplaats.

Er werd echter niet alleen gedemonstreerd tegen de vuilstortplaats maar ook tegen de politici die laks en respectloos omgaan met de inwoners van El Campello en die niets doen aan het probleem. Volgens de vereniging werden er miljoenen euro’s geïnvesteerd in de vuilstortplaats die niet aan de geldende regels voldoet.

Voor de getroffenen is er eigenlijk geen mogelijke oplossing vanwege de locatie van de vuilstortplaats, gelegen tussen twee ravijnen die dienst doen als windkanalen en ook nog eens op land dat als beschermd te boek staat.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.