De officiële top 10 van langste woorden in de Spaanse taal?

De officiële top 10 van langste woorden in de Spaanse taal?
Beeld: Freepik

De officiële top 10 van langste woorden in de Spaanse taal?

MADRID – Het langste Nederlandse woord heeft 50 letters en 15 lettergrepen maar er is een niet officieel lang woord met 60 letters. De Real Academia Española heeft in Spanje een lijstje samengesteld met de 10 langste woorden die officieel geregistreerd staan in de Spaanse taal en het langste woord heeft 23 letters, circa de helft dus van het Nederlandse langste woord.

De Real Academia Española (Koninklijke Spaanse Academie of afgekort RAE) is de instelling die verantwoordelijk is voor het reguleren van de Spaanse taal. Het hoofdkantoor is te vinden in Madrid maar het werkt samen met 21 andere Spaanssprekende landen.

LET OP: wij hebben in sommige lange woorden verbindingsstrepen geplaatst anders zijn deze niet op kleine schermen zoals de mobiele telefoon te leen 😉

Maar even terug naar het Nederlandse langste woord, dat is aansprakelijkheids-waardevaststellings-veranderingen (50 letters) terwijl het niet-officiële langste woord kindercarnavals-optocht-voorbereidings-werkzaamheden-comitéleden (60 letters) is. Dat laatste woord wist wel in het Guinness Book of Records terecht kwam maar nooit de officiële woordenboeken gehaald heeft.

Volgens de RAE is het langste officiële woord in de Spaanse taal: electroencefalografista wat 23 letters heeft. Het niet-officiële langste woord wat veel inwoners van Spanje kennen is superescalifragi-listicoespialidoso met 34 letters. 

Dat laatste woord is de Spaanse vertaling van het Engelse supercalifragilistic-expialidocious, het liedje dat door Julie Andrews en Dick van Dyke in de film Mary Poppins wordt gezongen.

Dit is echter de top 10 van officiële langste woorden in de Spaanse taal volgens de Real Academia Española:

  1. Electroencefalografista (23 letters)
  2. Esternocleidomastoideo (22)
  3. Electroencefalografía (21)
  4. Electroencefalograma (20)
  5. Otorrinolaringólogo (19)
  6. Electrocardiograma (18)
  7. Electrodoméstico (16)
  8. Arteriosclerosis (16)
  9. Paralelepípedo (14)
  10. Caleidoscopio (13)
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.