Search
menu
Search

Het chaotische verkeerslicht waar iedereen gek van wordt in Barcelona

Het chaotische verkeerslicht waar iedereen gek van wordt in Barcelona
Beeld: @EnbicixBCN / twitter

Het chaotische verkeerslicht waar iedereen gek van wordt in Barcelona

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een pas in gebruik genomen verkeerslicht op het fietspad van de Ronda Sant Pere, tussen de Girona-straat en Plaza Urquinaona, is in korte tijd het bekendste verkeersbord in de Catalaanse hoofdstad geworden. Het verkeerslicht staat bekend als het ’tetris’-verkeerslicht en veroorzaakt naar verluidt verwarring bij veel gebruikers. 

Het verkeerslicht heeft pijlen die drie richtingen aangeven: linksaf, rechtdoor of rechtsaf. Onder de pijlen tonen de schermen groen, rood of amberkleurig licht om de doorgang voor fietsers aan te geven.

De gemeente garandeert dat het nieuwe verkeerslicht juist de verkeersstroom vlotter zal laten verlopen en dat iedereen alleen iets meer aandacht moet besteden wanneer het verkeerslicht wordt genaderd. Er zijn 18 schermen, 6 richtingen en voortdurende wisselingen tussen rood, amber en groen binnen enkele seconden.

Om het nog erger te maken, zijn er bovenop dit enorme verkeerslicht nog twee extra borden geplaatst, waarvan niet zeker is of ze de eerdere borden annuleren of aanvullen. De meeste gebruikers geven toe dat ze de instructies niet begrijpen en velen kiezen ervoor om de verkeerssignalen te negeren.

Het verkeerslicht is geactiveerd bij de ingebruikname van een nieuw gedeelte van het fietspad op de Ronda Sant Pere, tussen de straten Girona en Roger de Llúria. Het project breidt het fietspad van de Ronda Sant Pere uit en verbindt het met de Arc de Triomf en de straat Roger de Llúria.

Ga naar de inhoud