Alicante en Elche worden via Urbanova en Arenales verbonden door nieuw fietspad

Alicante en Elche worden via Urbanova en Arenales verbonden door nieuw fietspad
Beeld: Google Maps / web

Alicante en Elche worden via Urbanova en Arenales verbonden door nieuw fietspad

Alicante is een prachtige stad aan de Costa Blanca, maar de stad staat ook voor een uitdaging als het gaat om mobiliteit en toegankelijkheid. Samen met de gemeente Elche zijn er plannen ontwikkelt om via de wijken Urbanova en Arenales beide steden via een nieuw fiets- en wandelpad met elkaar te verbinden.

De gemeenten Alicante en Elche werken samen aan het verbeteren van de fietsinfrastructuur in de regio. De verbinding tussen de wijken Urbanova en Arenales is hierbij een prioriteit. In Alicante en omgeving is de belangstelling voor fietsen als vervoermiddel in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Zowel voor recreatieve als voor woon-werkverkeer.

Hoewel er al enkele fietsroutes in de regio aanwezig zijn, ontbreken er nog belangrijke verbindingen, zoals tussen Urbanova en Arenales. Dit beperkt de mogelijkheden voor fietsers om de stad en de omliggende gebieden op een veilige en comfortabele manier te bereiken.

Om de fietsverbinding tussen Urbanova en Arenales te realiseren, hebben de gemeenten Alicante en Elche concrete plannen ontwikkeld. Het nieuwe fietspad zal grotendeels parallel lopen aan de bestaande wegen, om een veilige en rechtstreekse route te bieden. Het ontwerp voorziet in een gescheiden fiets- en voetpad, om de conflicten tussen fietsers en voetgangers te minimaliseren.

Het nieuwe fietspad zal aansluiten op de bestaande fietsinfrastructuur in Urbanova en Arenales, om een naadloze en complete route te creëren. Waar nodig zullen aanpassingen worden gedaan aan de bestaande routes om de verbinding te optimaliseren.

Ga naar de inhoud