Ontdek de beste Spaanse stad ter wereld voor gepensioneerde buitenlanders

Ontdek de beste Spaanse stad ter wereld voor gepensioneerde buitenlanders
Beeld: via canva.com & ai-beeld

Ontdek de beste Spaanse stad ter wereld voor gepensioneerde buitenlanders

Volgens de recente ranglijsten is Valencia de beste stad ter wereld voor buitenlandse gepensioneerden om naartoe te verhuizen, niet Benidorm, Marbella of Málaga. Valencia heeft vele voordelen die het bijzonder aantrekkelijk maken voor buitenlandse gepensioneerden. In dezelfde ranking is Spanje ook geëindigd als beste land voor buitenlanders om met pensioen te gaan.

Valencia is niet alleen de derde grootste stad van Spanje, maar ook een van de aantrekkelijkste bestemmingen voor zowel Britse als andere Europese gepensioneerden om hun laatste levensjaren door te brengen. Volgens onderzoek van de website Live and Invest Overseas is Valencia de beste keuze ter wereld voor een droompensioen.

Een van de redenen waarom Valencia zo populair is onder gepensioneerden is het aangename klimaat. Met milde winters en warme zomers kunnen gepensioneerden het hele jaar door genieten van het weer in Valencia. Daarnaast biedt de stad een uitstekende gezondheidszorg, wat belangrijk is voor ouderen die medische zorg nodig hebben.

Valencia staat ook bekend om zijn betaalbare kosten van levensonderhoud. Gepensioneerden kunnen hier comfortabel leven zonder zich zorgen te hoeven maken over hoge kosten. Bovendien heeft Valencia een rijke cultuur en geschiedenis, waardoor er altijd iets te ontdekken en te beleven valt voor gepensioneerden die graag actief blijven.

Valencia wordt geprezen om zijn levendige maar toch intieme stedelijke sfeer. Als derde grootste stad van Spanje heeft het uiteraard veel te bieden op cultureel, gastronomisch en recreatief vlak. Tegelijkertijd wordt het als veel comfortabeler en makkelijker hanteerbaar ervaren dan de drukke metropolen Madrid en Barcelona.

De prachtige architectuur en monumenten, gecombineerd met talloze pleinen, parken en wandelgebieden, dragen bij aan het ontspannen en behaaglijke karakter van de stad. Ook de voetgangerszones en openbare ruimtes die in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld, worden door veel gepensioneerden gewaardeerd.

Valencia staat bekend om zijn veiligheid en gastvrijheid. Spanje is het zesde veiligste land in Europa en Valencia heeft de laagste criminaliteitscijfers onder grote Spaanse steden. Buitenlandse gepensioneerden voelen zich er erg welkom en veilig. De lokale bevolking is vriendelijk en behulpzaam tegenover expats.

Kortom, Valencia biedt alles wat gepensioneerden nodig hebben om van hun oude dag te genieten: een aangenaam klimaat, goede gezondheidszorg, betaalbare kosten van levensonderhoud en een bruisende cultuur. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer buitenlandse gepensioneerden ervoor kiezen om naar Valencia te verhuizen.

Ga naar de inhoud